Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Agora Market Manual

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Agora Market Manualεπιμέλεια: Marie - Pierre Macia

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2011
116 σελ.
[Κυκλοφορεί]

Η Αγορά Market ξεκίνησε την πορεία της το 2005. Οι δράσεις της Αγοράς δημιουργήθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των δημιουργών ταινιών από τη Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η Αγορά Market είναι το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο της Αγοράς εκδίδονται το Agora Market Manual - με όλα τα projects των Balkan Fund και Crossroads, τα Works in Progress και τις ταινίες που συμμετέχουν στο Film Market, και το Agora Market Industry Guide - με τα προφίλ των εταιριών και των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην Αγορά.

Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς του ΦΚθ είναι:

- Balkan Fund - Ταμείο ανάπτυξης σεναρίων, 4-6 Δεκεμβρίου 2010.
Το Balkan Fund δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τις Βαλκανικές χώρες στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν τα σενάριά τους όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά, στηρίζοντας έτσι τον κινηματογράφο της περιοχής.

- Crossroads - Φόρουμ συμπαραγωγών, 4-6 Δεκεμβρίου 2010.
Το Crossroads επιλέγει κινηματογραφικά σχέδια με βάση την ποιότητα του σεναρίου, την δημιουργική ομάδα και την πιθανότητα παραγωγής τους. Ο στόχος του Crossroads είναι να υποστηρίξει παραγωγούς ταινιών μεγάλου μήκους που σχετίζονται με τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

- Works in Progress, 5 Δεκεμβρίου 2010.
Αυτή η δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα σε επιλεγμένους sales agents, διανομείς και προγραμματιστές φεστιβάλ από όλο τον κόσμο να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ταινίες μεγάλου μήκους από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωση τους.

- Film Market, 4-11 Δεκεμβρίου 2010.
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 51ου ΦΚθ. Επίσης, παρουσιάζονται οι προηγούμενες ταινίες των συμμετεχόντων στο Balkan Fund και στο Crossroads καθώς και μια επιλογή από ελληνικές ταινίες παραγωγής των δύο τελευταίων ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν, από τους 30 ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, τις ταινίες σε ψηφιακή μορφή.

- Salonica Studio / Four Corners, 3-7 Δεκεμβρίου 2010.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής και μεσογειακής εμβέλειας, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές, ειδικευόμενοι στην κινηματογραφική παραγωγή, από σχολές της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)