Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Στατιστικές μέθοδοι στις κοινωνικές επιστήμες

Στατιστικές μέθοδοι στις κοινωνικές επιστήμεςΑθανάσιος Κατσής, Γεώργιος Δ. Σιδερίδης, Αναστάσιος Εμβαλωτής

Τόπος, 2011
485 σελ.
ISBN 978-960-6863-80-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 47,90

Η Στατιστική είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ποσοτικής ανάλυσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της αγωγής. Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις κυριότερες τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης στα συγκεκριμένα πεδία. Απευθύνεται σε όσους ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το χώρο της στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων, αλλά και στους πιο έμπειρους ερευνητές (π.χ. μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές), οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για εξελιγμένες μεθοδολογίες στο χώρο της εφαρμοσμένης Στατιστικής.

Το βιβλίο μπορεί να "χωρισθεί" σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα Κεφάλαια 1-9 και καλύπτει τις πιο γνωστές στατιστικές προσεγγίσεις στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Στο μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων δεν απαιτείται ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και η ύλη είναι ανάλογη ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή είναι επαρκής για μια αρχική προσέγγιση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος (Κεφάλαια 10-14) παρουσιάζονται οι πιο σύγχρονες στατιστικές τεχνικές. Εδώ είναι απαραίτητη η καλή γνώση των προηγούμενων κεφαλαίων, ενώ υπάρχει πιο συχνή αναφορά στις μαθηματικές ιδιότητες των στατιστικών τεχνικών. Τα κεφάλαια αυτά είναι πιο χρήσιμα για ερευνητές, κυρίως σε διδακτορικό επίπεδο, με καλό μαθηματικό επίπεδο, ενώ γίνεται χρήση και άλλων στατιστικών λογισμικών. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παραρτήματα με αναφορές και σε ηλεκτρονικές σελίδες, για καλύτερη επεξήγηση ορισμένων σημείων του κειμένου, και μια εκτενής βιβλιογραφία για πληρέστερη μελέτη.

Το κυρίαρχο πνεύμα του βιβλίου είναι η παρουσίαση των διαφόρων στατιστικών τεχνικών χωρίς τη χρήση "δύσκολων" μαθηματικών εννοιών, οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά για το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Για το λόγο αυτόν, οι συγγραφείς επικεντρώθηκαν στη "χρηστική" διάσταση της Στατιστικής με εφαρμογές κυρίως (αλλά όχι μόνο) μέσω του λογισμικού Statistical Package for the Social Sciences (SPSS). Για τον μυημένο στα μαθηματικά, ωστόσο, αναγνώστη υπάρχουν αρκετές αναφορές στη μαθηματική μεθοδολογία, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητες για την πρακτική κατανόηση των στατιστικών τεχνικών από όσους δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)