Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Θεραπευτική ρυθμική

Θεραπευτική ρυθμική


Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία

Lucia Kessler - Κακουλίδη

Fagotto, 2011
211 σελ.
ISBN 978-960-6685-41-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

Η θετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό του ανθρώπου είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη και είναι κοινώς αποδεκτό, πόσο μπορεί η μουσική να συμβάλλει στην αρμονία και στην εσωτερική ισορροπία. Αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του, καθώς η μουσική επιδρώντας ολιστικά, επιφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, χωρίς να ξεχωρίζει μεταξύ ανθρώπων με και δίχως αναπηρία.

Στην Ελλάδα, σχετικά με τη σπουδαιότητα της Θεραπευτικής Ρυθμικής και την εξέλιξη της με αφετηρία τη Ρυθμική Dalcroze, υπάρχει ελλιπής βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο αυτό, επιδιώκεται η παρουσίαση της μεθόδου και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Η παρούσα προσπάθεια διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, στο θεωρητικό πλαίσιο και στις πρακτικές προσεγγίσεις. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι αρχές και τα βασικά χαρακτηριστικά της θεραπευτικής Ρυθμικής και αναδεικνύονται έννοιες όπως ο ρυθμός, η μουσική, η κίνηση και ο λόγος.
Στη δεύτερη ενότητα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου στην Ειδική Αγωγή και στο Νηπιαγωγείο και αναλύονται στόχοι και τομείς ασκήσεων. Σε ξεχωριστά κεφάλαια δίνονται προτάσεις για δραστηριότητες τόσο με παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ή αυτισμό, όσο και σε πλαίσια συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται διάφορα μουσικά όργανα και προτείνονται ποικίλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικοθεραπευτές, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με τη θεραπεία ή την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με και δίχως αναπηρία. Επίσης απευθύνεται στους γονείς και στα παιδιά με αναπηρία ελπίζοντας να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)