Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Storaro

Storaro


Γράφοντας με φως: Φωτο-γραφική έκθεση: Διττές εντυπώσεις μεταξύ φωτογραφίας και κινηματογραφίας

φωτογράφιση: Vittorio Storaro
επιμέλεια: Άννα Θ. Μηλώση
μετάφραση: Έλια Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Ράμμος

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2005
19 σελ.
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 8,00

Η δίγλωσση αυτή έκδοση κυκλοφορεί με διαστάσεις 30 χ 30 εκατοστά σε ένα ενιαίο ντοσιέ με άριστη ποιότητα εκτύπωσης. Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά και πολλές από αυτές αντιπροσωπεύουν ένα αληθινά μοναδικό χαρακτηριστικό του έργου του Storaro την προσπάθεια του να συνδυάσει περισσότερες από μία φωτογραφίες σε μία. Αυτό το πετυχαίνει επιθέτοντας δύο ή περισσότερες εικόνες τη στιγμή που τραβάει τη φωτογραφία, ούτως ώστε δεν πρόκειται πια για μια στατική φωτογραφία, αλλά για κάποιο είδος διαλόγου, μια κίνηση από εικόνα σε εικόνα που εξελίσσει το θέμα.

Παράλληλα με τη φωτο-γραφική έκθεση εικόνων με διττή εντύπωση που σχετίζεται με τις πιο σημαντικές ταινίες στην καριέρα του ως διευθυντή φωτογραφίας, προβλέπεται και η πραγματοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων από τον ίδιο τον δημιουργό με αφορμή την πρώτη παρουσίαση της τριλογίας.

Ένα DVD που παρουσιάζει το προφίλ του δημιουργού καθώς και τη δομή της τριλογίας, θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στους επισκέπτες της έκθεσης.

Στην ουσία, η έκθεση "Γράφοντας με Φως" είναι ένα οπτικό θέαμα, μια επισκόπηση εικόνων και λέξεων που συνδέονται με την επίμονη έρευνα της φιλοσοφίας της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της κινηματογραφίας, τεχνών που έχουν εφοδιάσει τον Vittorio Storaro με αυτή την εικαστική έμπνευση. Πρόκειται για αια διαδικασία συνεχούς ιστορικής και πολιτιστικής έρευνας για το σημάδι που άφησε στον χρόνο όχι μόνο το πέρασμα κάποιων φιλοσόφων ή ζωγράφων, αλλά και η εικαστική γνώση που απέκτησαν όλοι οι προγενέστεροι κινηματογραφιστές Μια αλληλουχία εικόνων εμπνευσμένων από τη σκέψη μιας σκιάς, από τη φαντασίωση μιας χρωματικής τονικότητας, από τη διαίσθηση κάποιας ενέργειας. Μια μαρτυρία, ένα ορισμένο οπτικό σημάδι σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα από ποιο φως προερχόμαστε, τι χρώμα είμαστε, σε ποιο στοιχείο κατευθυνόμαστε.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)