Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τα ευρωπαϊκά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης


Πρακτικός οδηγός προετοιμασίας για τη συμμετοχή των ΟΤΑ στα ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, 2007-2013

Αντώνης Καρβούνης

Διόνικος, 2008
216 σελ.
ISBN 978-960-6619-39-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 21,30

Στην "Ευρώπη των Πόλεων και των Περιφερειών" οι πόλεις καλούνται, σε συντονισμό με άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών, και πάντοτε στο πλαίσιο στοχευμένων δικτύων συνεργασίας, να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη. Προς τούτο, η χρηματοδοτική ενίσχυση των τοπικών αρχών μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνιστά έναν τρόπο αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΟΤΑ, οι οποίοι επηρεάζουν καταλυτικά τις συνθήκες ανάπτυξης του εθνικού ιστού και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των στόχων της σύγκλισης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης που έχουν τεθεί σε Κοινοτικό επίπεδο, τη στιγμή, μάλιστα, που η κεντρική διοίκηση περιορίζεται σ’ έναν αυστηρώς επιτελικό ρόλο. Φιλοδοξία, επομένως, αυτού του Οδηγού είναι να καταστεί ένα εργαλείο για τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του σχεδιασμού μιας στρατηγικής ανάπτυξης που επιδιώκει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις δυνατότητες των ελληνικών ΟΤΑ μέσω της συμμετοχής τους στα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα της περιόδου 2007-2013, δηλαδή σε εκείνα τα χρηματοδοτικά μέσα που δεν ανήκουν στο Δ΄ ΚΠΣ και βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής των φορέων της κεντρικής διοίκησης.

Έτσι, αντικείμενο του Οδηγού είναι, πρώτον, η αποτύπωση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών-μελών και των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται στους ΟΤΑ? δεύτερον, η ανάλυση των πρακτικών βημάτων για την προετοιμασία και την υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση αυτών των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και, τέλος, τρίτον, η ειδική αναφορά στα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κύριοι δικαιούχοι.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)