Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών

Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσώνΓιώτα Κ. Αλεξάνδρου
εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Susaeta, 2011
55 σελ.
ISBN 978-960-502-043-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,99

Ποιος είπε ότι οι ήρωες γεννιούνται θαρραλέοι; Ή πώς γνωρίζουν τη δύναμή τους και το δρόμο τους από την αρχή; Ήρωες με καθαρή καρδιά μπορεί να βρίσκονται παντού, ακόμη και στα άγνωστα βάθη της θάλασσας. Μπορεί τη μια στιγμή να βουλιάζουν στο φόβο και την άλλη να αναδύονται για να αναμετρηθούν, σε έναν αγώνα ηρεμίας, με όσους χαίρονται με τον πόνο των πιο αδύναμων. Ο φίλος μας ο Ιερεμίας, που υποφέρει καιρό από τα Κοφτερά Χαμόγελα, τους νταήδες του βυθού, υψώνει την ηρωική του μύτη και ορμά για τη δική του αλήθεια και για αυτούς που αγαπά.

Μια ιστορία για τον εκφοβισμό.
Στο παράρτημα του βιβλίου, ο Ιερεμίας απευθύνεται στο παιδί-αναγνώστη που μπορεί σε ένα περιστατικό εκφοβισμού να είναι στη θέση του θύματος, του θύτη ή του θεατή και το συμβουλεύει τι να κάνει για να αλλάξει την κατάσταση.
Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί και οι εμψυχωτές ομάδων με παιδιά θα βρουν αρκετές προτάσεις για την επεξεργασία της ιστορίας, με κύριο στόχο τη διερεύνηση της στάσης των εμπλεκόμενων στο φαινόμενο του εκφοβισμού, των επιπτώσεων και των τρόπων αντιμετώπισής του.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Ράνια Μπουμπουρή, Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών, diastixo.gr, 5.11.2012
Μαρία Δασκαλάκη, Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών, http://www.kosvoice.gr, 3.5.2012
Ελένη Σβορώνου, Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών, www.diavasame.gr, Νοέμβριος 2011