Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η πολιτική ανάμεσα στο δυνητικό και το οικείο

Η πολιτική ανάμεσα στο δυνητικό και το οικείο


Παρεμβάσεις και αναθεωρήσεις

Κώστας Α. Λάβδας

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2010
190 σελ.
ISBN 978-960-08-0548-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,90

Ο ανά χείρας τόμος συγκεντρώνει άρθρα και δοκίμια προορισμένα για τη δημόσια σφαίρα και την πολιτική συζήτηση. Καλύπτουν τη δεκαετία 2000-2010 και, με λίγες εξαιρέσεις, αποτελούν επεξεργασίες κειμένων που -στην αρχική μορφή τους- πρωτοδημοσιεύτηκαν στον Κόσμο του Επενδυτή και το Βήμα της Κυριακής.

Η απόφαση να δημοσιευτούν, μετά από κάποια επεξεργασία, κείμενα που αρχικά προορίζονταν για την πολιτική και δημοσιογραφική δημοσιότητα κάθε άλλο παρά αυτονόητη είναι. Πρόκειται, όμως, για παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή θέματα καίρια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, βιβλία σημαντικά. Κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές συζητήθηκαν, ενώ κάποιες μου πρόσφεραν και την αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό, επεξεργασία ή -όχι σπάνια- μερική απόρριψη και αναθεώρηση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η επεξεργασία συνίσταται σε μικρές αλλαγές και στην προσθήκη ελάχιστων, εντελώς απαραίτητων υποσημειώσεων. Με μια μερική, τουλάχιστον, εξαίρεση, εξακολουθούν να τοποθετούνται στο πεδίο εκείνο του στοχασμού που συνδιαλέγεται με τον ενημερωμένο αναγνώστη της πολιτικής επικαιρότητας, τον αναγνώστη που επιθυμεί, ενδεχομένως, να εμβαθύνει στις προϋποθέσεις κάποιων από τα κριτήρια και τις αντιλήψεις του. Μερική εξαίρεση αποτελεί η εκτενής εισαγωγή (Ένα πλαίσιο ανάλυσης: Οι πολιτικές νόρμες και οι χρόνοι τον δυνητικού). Ο λόγος είναι διττός. Πρόκειται, από τη μια πλευρά, για απόπειρα βαθύτερης γνωριμίας με κάποιες από τις έννοιες που θα συναντήσουμε σε επόμενα κεφάλαια. Κατά δεύτερο λόγο, η εισαγωγή δίνει και μια γρήγορη εικόνα πτυχών της σημερινής ερευνητικής ενασχόλησης του συγγραφέα, που διαμορφώθηκε κυρίως μέσα από πολύχρονη παραμονή στη Βρετανία και τις ΗΠΑ- παλαιότερα ως φοιτητή, πιο πρόσφατα ως καθηγητή.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)