Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεωνΓιάννης Θεοτοκάς

Αλεξάνδρεια, 2011
464 σελ.
ISBN 978-960-221-516-6, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 31,80

Το περιβάλλον λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων μεταβάλλεται γοργά. Η παγκοσμιοποίηση είναι φαινόμενο που, ενώ καταγράφεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και αρκετές δεκαετίες, παρουσιάζεται στις μέρες μας με διαφορετική ένταση και με τρόπο που επηρεάζει άμεσα σχεδόν όλες τις πτυχές της οργάνωσης και διοίκησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Το πρότυπο των επιτυχημένων επιχειρήσεων του παρελθόντος που βασίζονταν στην εμπειρία και την παράδοση, τείνει, υπό τις σημερινές συνθήκες, να εξαντλήσει τη δυναμικότητά του. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων καλείται να συμβάλλει στην αναζήτηση λύσεων που οδηγούν στην καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς τους. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων της καθιστούν απαραίτητη την προσαρμογή των θεωριών και αναλυτικών εργαλείων της επιστήμης της Διοίκησης των Επιχειρήσεων για την εφαρμογή τους στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι δομημένα με τρόπο ώστε να εξετάζονται οι οργανωτικές και διοικητικές ιδιαιτερότητες του συνόλου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις επιχειρήσεις της χύδην φορτηγού ναυτιλίας, όχι μόνο γιατί είναι η αγορά με τη μεγαλύτερη πολυμορφία και τις περισσότερες ιδιαιτερότητες, αλλά και γιατί σ' αυτήν δραστηριοποιούνται οι περισσότερες ελληνόκτητες επιχειρήσεις. Η θεωρητική ανάλυση συμπληρώνεται με συγκεκριμένες περιπτωσιολογικές μελέτες.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)