Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διαχείριση δημοσίων έργων

Διαχείριση δημοσίων έργων


Πολιτικές κοστολόγησης και μελέτη νομοθεσίας

Παύλος Μεταλληνός

Τζιόλα, 2011
395 σελ.
ISBN 978-960-418-316-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 22,93

Ο προσδιορισμός μαθηματικού μοντέλου μέτρησης της (λεγόμενης) "υπερκοστολόγησης" των δημοσίων έργων στην Ελλάδα αποτελεί τον θεματικό άξονα περί τον οποίο αναπτύσσεται το περιεχόμενο του βιβλίου "Διαχείριση δημοσίων έργων: πολιτικές κοστολόγησης και μελέτη νομοθεσίας". Με υπόβαθρο την εννοιολογική και θεωρητική τεκμηρίωση του συγκεκριμένου υποδείγματος, το κείμενο του συγγράμματος αναπτύσσεται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκαλυφθούν στον αναγνώστη όλοι οι δομικοί συντελεστές και όλες οι προϋποθέσεις, που προσδιορίζουν τη διαδικασία κατασκευής κάθε τεχνικού έργου - είτε αυτό παράγεται για λογαριασμό ενός Δημοσίου Φορέα, είτε για λογαριασμό ενός ιδιώτη -, όσο υψηλή ή χαμηλή κι αν είναι η αλγεβρική τιμή του τελικού κόστους του.

Το αντικείμενο του βιβλίου αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε έναν που θα επιθυμούσε να μελετήσει, να ερευνήσει ή να κατανοήσει τη συνολική διαδικασία κυκλοφορίας του εργοληπτικού κεφαλαίου στις λεπτομέρειες του. Καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, η οποία έχει προσανατολιστεί μέχρι σήμερα είτε στο γνωστικό αντικείμενο του Οικονομικού και Χρονικού Προγραμματισμού, είτε στο γνωστικό αντικείμενο της κλαδικής μίκρο-/μάκρο-Οικονομικής, είτε στο γνωστικό αντικείμενο της ιστορικής καταγραφής και μελέτης των δικαιακών κανόνων, που εφαρμόστηκαν στον τομέα των Δημοσίων Έργων από το1884 μέχρι σήμερα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)