Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
Εάν παρατηρείτε ακόμα κάποιες  δυσλειτουργίες - προβλήματα,
παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατόν επιλέγοντας
ΕΔΩ.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κατανοώντας την εκπαίδευση

Κατανοώντας την εκπαίδευση


Μια κοινωνιολογική θεώρηση

Sharon Gewirtz, Alan Cribb
μετάφραση: Ελεάννα Πανάγου
επιμέλεια: Άννα Τσατσαρώνη
επιμέλεια σειράς: Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου

Μεταίχμιο, 2011
248 σελ.
ISBN 978-960-501-405-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 18,80

Ποιους σκοπούς πρέπει να υπηρετεί η εκπαίδευση;
Γιατί έχει σημασία η εκπαίδευση;
Τι πρέπει να γίνει για την εκπαίδευση;

Αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα που αναφέρονται σε αξίες δεν θεωρούνται πάντα κεντρικά στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Το βιβλίο αυτό, ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι κομβικά, και απευθύνει μια εκλεπτυσμένη και θελκτική πρόσκληση ενασχόλησης με το συγκεκριμένο πεδίο, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να ανοίξει τέτοια σημαντικά ζητήματα. Στρέφει την προσοχή μας στα πολλά σημεία διαφωνίας ανάμεσα σε μείζονες στοχαστές της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης και στις αξίες στις οποίες βασίζονται οι ιδέες τους. Εμπλέκει τους αναγνώστες σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πιθανή συνεισφορά της κοινωνιολογίας στις εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές, με στόχο την υπέρβαση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στην εκπαίδευση όπως αναφέρονται σε αυτήν οι πανεπιστημιακοί και τις ανησυχίες των φορέων χάραξης πολιτικής και των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν πρακτικές αποφάσεις.

Το βιβλίο παρουσιάζει ανταγωνιστικές προσεγγίσεις στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης -τον δομικό λειτουργισμό, τη θεωρία της συμβολικής διαντίδρασης, τον μαρξισμό, τον φεμινισμό, την κριτική θεωρία για τις φυλετικές και εθνοτικές ομάδες και τον με-ταδομισμό- και δείχνει πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν σε μείζονα ζητήματα όπως είναι η κοινωνική αναπαραγωγή, οι πολιτικοί προσδιορισμοί της γνώσης, η πολυπολιτισμική εκπαίδευση, η ταυτότητα και το έργο των εκπαιδευτικών. Οι συγγραφείς υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα της κατανόησης των κοινωνικών και εκπαιδευτικών αξιών και τους τρόπους με τους οποίους αυτές στηρίζουν και επηρεάζουν το έργο τόσο των πανεπιστημιακών όσο και των εκπαιδευτικών.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Δημήτρης Κυρίτσης, Κατανόηση ενός σημαντικού κοινωνικού θεσμού, Περιοδικό "Νέα Παιδεία", τχ. 151, Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)