Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Επίλυση της κυπριακής διένεξης

Επίλυση της κυπριακής διένεξης


Διαπραγμάτευση της ιστορίας

Μιχάλης Σ. Μιχαήλ
επιμέλεια σειράς: Σωτήρης Ντάλης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2012
535 σελ.
ISBN 978-960-02-2661-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 37,28

Από τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί για το Κυπριακό, αυτό αποτελεί την πιο συστηματική καταγραφή και κριτική ανάλυση των μακρών διαπραγματεύσεων για επίλυση της κυπριακής διένεξης. Το βιβλίο έρχεται σε μια κρίσιμη για την Κύπρο περίοδο, κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για λύση. Τοποθετώντας τη διένεξη στην ιστορική, την ιδεολογική, την εθνοπολιτική και γεωστρατηγική της διάσταση, προχωρεί πέραν των συμβατικών ρεαλιστικών προσεγγίσεων και φέρνει στο φως τις λιγότερο ορατές διαστάσεις τις οποίες συνήθως αγνοούν πλείστοι αναλυτές όσο και πολιτικοί. Το βιβλίο ενδιαφέρει άμεσα όχι μόνο τους ερευνητές και τους φοιτητές αλλά όλους όσοι μετέχουν σε πρακτικές επίλυσης κρίσεων.

"Σε μια εξαιρετική παρουσίαση της κυπριακής διένεξης, ο Μιχάλης Σ. Μιχαήλ καταθέτει μια επιστημονικά αρθρωμένη ερευνητική ανάλυση της μακράς ειρηνευτικής διαδικασίας σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα. Η "Επίλυση της Κυπριακής διένεξης" αποτελεί βιβλίο αναφοράς για πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές και διαμορφωτές πολιτικής, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και φοιτητές που μελετούν το κυπριακό πρόβλημα."

Δρ Boutros Boutros-Ghali, Γενικός γραμματέας Ηνωμένων Εθνών (1992-1997)

"Το βιβλίο του Μιχάλη Σ. Μιχαήλ αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον αναζητά μια απροκατάληπτη θέαση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Με το πλούσιο ιστορικό υλικό, την επιστημονικά τεκμηριωμένη περιγραφή των πολλών φάσεων των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, όσο και την αποστασιοποιημένη αντικειμενική προσέγγιση, το βιβλίο αποτελεί μια από τις πιο περιεκτικές αναφορές στο πώς η διεθνής διπλωματία και οι λαθεμένες προσεγγίσεις των άμεσα εμπλεκομένων κράτησαν διαιρεμένη την Κύπρο."

Gareth Evans, πρόεδρος, Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (2000-2009) και υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας (1988-1996)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)