Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ

Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤΜάνος Ηλιάδης

Ινφογνώμων Εκδόσεις, 2011
310 σελ.
ISBN 978-960-8362-49-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 22,00

Ο Μάνος Ηλιάδης στον Α΄ Τόμο συνέγραψε την πρώτη συστηματική εργασία και μελέτη παγκοσμίως για τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο τη ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε από... εχθρούς και φίλους θεμελιώδες για τη μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο άσκησης εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.
Τα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του Α΄ Τόμου, αφ' ενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφ’ ετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του "νεοοθωμανικού" οράματος του Νταβούτογλου.
Η τροποποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η Τουρκία, αντί της συλλογής στρατιωτικών και συναφών πληροφοριών, δια των μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ και διαφόρων οικονομικών και άλλων οργανισμών ασκεί μια πολύπλευρη και πολύπτυχη πολιτική, η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία τετελεσμένων στη Θράκη και την δημιουργία προϋποθέσεων για άσκηση επιρροής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Αυτόν ακριβώς τον νέο ρόλο, τη "Μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και τη σύγχρονη ΜΙΤ" πραγματεύεται νέο βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη, στο οποίο παρατίθενται πλήθος αδιάσειστών στοιχείων για πρόσωπα, πράγματα και υπηρεσίες, που προέρχονται από πολυετή έρευνα του συγγραφέα. Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι... εχθροί και φίλοι θα διαπιστώσουν τη μείζονα σημασία της νέας εργασίας του Νέστορα της αμυντικής αρθρογραφία στην Ελλάδα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)