Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ευριπίδης, ο ποιητής των παθών

Ευριπίδης, ο ποιητής των παθώνMartin Hose
μετάφραση: Μπέττυ Ταραντίλη

Καρδαμίτσα, 2011
424 σελ.
ISBN 978-960-354-286-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 23,32

Ο Martin Hose με το βιβλίο αυτό επιδιώκει να παρουσιάσει τη μεγάλη ποίηση του Ευριπίδη στο αναγνωστικό κοινό του 21ου αιώνα, που δεν αποτελείται αποκλειστικά από φιλολόγους. Ουσιαστικό στοιχείο της ποίησης αυτής είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο Ευριπίδης συνέθεσε τις τραγωδίες του. Στην Αθήνα, που γενικά χαρακτηριζόταν από πατριαρχική κοινωνική δομή, είχε αναπτυχθεί ένα νέο ενδιαφέρον πολίτευμα, η δημοκρατία. Ταυτόχρονα επικρατούσας νέες πνευματικές τάσεις, όπως η ριζοσπαστική σκέψη της σοφιστικής. Η συναρπαστική συνύπαρξη παράδοσης της παλαιάς θρησκείας αφ’ενός και η επικράτηση των νέων αυτών τάσεων προκάλεσε ένα φοβερό πόλεμο που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Κύρια θέση του βιβλίου αυτού, που προσδοκεί να αποτελέσει χρήσιμη εισαγωγή για τον ιδιαίτερο γραφής των τραγωδιών του Ευριπίδη, είναι πως ο συγγραφεύς ενδιαφερόταν να θέσει το κοινό του αντιμέτωπο με ανοικτά ζητήματα της κοινωνίας, με καταστάσεις που απαιτούν διαφορετικούς, συχνά αντιφατικούς τρόπους παρατήρησης και αξιολόγησης. Παράλληλα έχει και ένα φιλόδοξο στόχο: να δείξει ότι στα διασωθέντα 18 έργα του Ευριπίδη διακρίνει κανείς ένα διαρκή πειραματισμό. Ότι τα έργα του δεν χαρακτηρίζονται από μία μορφή του τραγικού, αλλά από πολλούς διαφορετικούς τρόπους σύνθεσης μιας τραγωδίας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)