Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τάκης Παπαϊωάννου

Τάκης Παπαϊωάννου


Ο ηρωϊκός καπετάνιος τάγματος του ΕΛΑΣ και επιλελάρχης ταξιαρχίας του ΔΣΕ

Κώστας Δ. Πεντεδέκας

Εντός, 2012
112 σελ.
ISBN 978-960-9492-24-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 14,00

Έχουν περάσει δύο περίπου χρόνια από τότε που μου έφερε η συναγωνίστριά μου στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, Κατίνα Μανιτάρα, μερικές φωτογραφίες και φωτοτυπίες από βιβλία συναγωνιστών μας και γράμματα αγωνιστών που αναφέρονται στη ζωή, τη δράση και το θάνατο του αείμνηστου Τάκη Παπαϊωάννου. Κοίταξε τα, μου λέει, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο. [...]

Τώρα έφτασα στα 91 μου χρόνια και πρέπει να τιμήσω με το γραφτό μου ένα ηρωικό Αγωνιστή που πολύ λίγα γνωρίζω απ' τη ζωή του. Αλλά η Μανιτάρα πιστεύει ότι τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει είναι αρκετά, υστέρα από τη μαρτυρία της αδελφής του και από δύο γράμματα του ιδίου του Τάκη της εποχής του Αγώνα και του τραυματισμού του.
Έτσι προχωρήσαμε στη καταγραφή των στοιχείων μας και κυκλοφορία του μικρού τούτου βιβλίου στη μνήμη ενός Μεγάλου Παλικαριού που δολοφονήθηκε πριν από 59 χρόνια, του αείμνηστου Τάκη Παπαϊωαννου από την Αμυγδαλιά-Πλέσσα-Δωρίδας, του Δάσκαλου και έφεδρου Αξιωματικού, που παρασημοφορήθηκε στον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο του 1940, στο Αλβανικό Μέτωπο, του Καπετάνιου Τάγματος του ΕΛΑΣ και Επιτελάρχη Ταξιαρχίας του Δ.Σ.Ε.

Στην καταγραφή των στοιχείων ακολουθήσαμε μια χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από την μαρτυρία της αγαπημένης του αδελφής Βιολέττας, η οποία θυμήθηκε αρκετά από τη ζωή όλης της οικογένειας και ιδιαίτερα του Τάκη. Είναι άξια συγχαρητηρίων γι' αυτό. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και στην ίδια και ιδιαίτερα στην αγαπημένη της κόρη που τα έγραψε.

(από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)