Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ορθόδοξη συμβουλευτική ποιμαντική

Ορθόδοξη συμβουλευτική ποιμαντικήΑλέξανδρος Μ. Σταυρόπουλος

Αρμός, 2012
280 σελ.
ISBN 978-960-527-696-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

Η Συμβουλευτική Ποιμαντική έχει ως στόχο να μελετήσει και να οικοδομήσει πάνω σε στέρεες βάσεις την ανθρωπολογία εκείνη, βάση της οποίας θα συμβουλεύσει ποιμαντικά τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς και να επισημάνει τα σημεία εκείνα προς τα οποία θα αντιπαλαίσει: το χάος, το θάνατο, την αρρώστια, τα πάθη. Μ' αυτό τον τρόπο διατυπώνει την ορθόδοξη πρόταση ζωής, που θα βοηθήσει στη μόρφωση, διαμόρφωση και μεταμόρφωση του φιλοκαλικού ανθρώπου.

Το βιβλίο επιχειρεί τη σύνθεση στοιχείων της παραδόσεως και εκείνων που προσφέρονται από τις επιστήμες του ανθρώπου και προτείνει την υιοθέτηση στάσεων και προτύπων που θα αποβούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε συμβουλευτική ποιμαντική επικοινωνία. Θίγονται ζητήματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διαφορετικότητα και γενικότερα κοινωνικά θέματα όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η τροφή καθώς και οι μορφές ασκήσεως της αγάπης στο σημερινό μας κόσμο.

Τα κείμενα αντιπροσωπεύουν την προσπάθεια για τη σφυρηλάτηση βασικών αρχών, στάσεων και ήθους μιας συμβουλευτικής πρακτικής και υποδεικνύουν τη διαχρονικότητα της Ορθόδοξης Συμβουλευτικής Ποιμαντικής. Μας φέρνουν "πίσω στα βασικά" για να επιχειρήσουμε σήμερα με διάκριση την πορεία μας προς το μέλλον και την υπέρβαση της απελπισίας εν ελπίδι.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)