Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μυστράς

Μυστράς


Τότε που οι εικόνες...: Μια περιήγηση στις τοιχογραφίες των εκκλησιών του

Γιώργος Δ. Κόρδης

Ακρίτας, 2012
120 σελ.
ISBN 978-960-328-419-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 7,00

Οι εικόνες αντιστέκονται και καρτερούν. Αντιστέκονται στη φθορά γιατί είναι κάτι περισσότερο από έργα χειρών ανθρωπίνων. Είναι μορφές αγίων, μορφές γεγονότων της Θείας Οικονομίας, έργα που χέρια ανθρώπων με φόβο και συναίσθηση τύπωσαν, έγραψαν, αναζωγράφισαν ξανά και ξανά πάνω σε τοίχους, πάνω σε σανίδια, παντού.

Οι εικόνες είναι εκεί, ολόκληρες, μισοκατεστραμμένες, φθαρμένες, αβάστακτα παρούσες και περιμένουν. Υπομονετικά, ανυπόμονα άλλοτε προσκαρτερούν τους περιηγητές, τους προσκυνητές, τους ανθρώπους των πόλεων πέρα απ' τις θάλασσες και τις στεριές. Οι εικόνες, μάρτυρες της αδυσώπητης ροής χρόνου, του πόνου άρχοντα της ιστορίας, της περιπέτειας της αγιοσύνης, της καλής διαχείρισης της διάκρισης και της ευγένειας είναι πάντα εκεί, είναι πάντα εδώ. Στο αδιόρατο παρόν να προσκαλούν, να παρακαλούν, με νεύματα σιωπηλά και διακριτικά να καλούν σε πανηγύρι καλό και τιμητικό, σε τράπεζα κοινή, σε ευωχία και λαμπρή χαρά.

Κάθε ταξίδι για να ανταμώσουμε με τις εικόνες είναι ένα προσκύνημα σε όσα εκείνες δείχνουν και εκφαίνουν. Είναι συνάντηση αγαπητική με πρόσωπα που τίμησαν την αληθινή τους φύση, που αγάπησαν και πέθαναν και μαρτύρησαν για την καθολικότητα της αγάπης τους αυτής. Είναι ευλογημένη συνάντηση και μετοχή λειτουργική με τα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία και έδωσαν στον άνθρωπο άλλες δυνατότητες και τρόπους διαχείρισης των σχέσεών του διαφορετικούς. Κι ακόμη κάθε συνάντηση με τις εικόνες είναι μετάληψη στην των ανθρώπων απόπειρα να γράφουν ολοένα με τρόπους ζωγραφικούς καλούς και με το μεράκι και την αγάπη της καρδιάς των αγίων τις μορφές και τον κόσμο τους να ιστορούν αργοσέρνοντας μέσα στον χρόνο την αγιασμένη τους περιπέτεια και το χνάρι τους παρουσιάζοντας σε κάθε εποχή.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)