Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ο ασάλευτος χρόνος της ελληνικής δικαιοσύνης

Ο ασάλευτος χρόνος της ελληνικής δικαιοσύνης


Εξήντα επτά κείμενα κριτικής 1880-2011

Γιάννης Αδαμόπουλος, Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Γιώργος Αποστολίδης, Αλέξανδρος Βαμβέτσος, Γεώργιος Βελλής, Βλάσης Γαβριηλίδης, Πέτρος Γέμτος, Λεωνίδας Γεωργακόπουλος, Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Δημητρακόπουλος, Ιάσων Δούμπης, Άγγελος Ελεφάντης, Πέτρος Ζήσης, Νικόλαος Θηβαίος, Γεώργιος Ιγνατιάδης, Κωνσταντίνος Καλλίας, Αντώνης Καρκαγιάννης, Στέφανος Κασιμάτης, Βασίλης Κατσαφάδος, Κωνσταντίνος Κεραμεύς, Ξενοφών Κοντιάδης, Γιώργος Κουμάντος, Νικόλαος Κυριαζής, Γιάννης Κωνσταντίνου, Κώστας Λεονταρίδης, Ραφαήλ Μαϊόπουλος, Στέφανος Ματθίας, Σωτήριος Μπάγιας, Κωστής Μπακόπουλος, Γεώργιος Μπαλής, Ιωάννης Νικολακόπουλος, Ξενοφών Παπαρρηγόπουλος, Στάμος Παπαφράγκος, Αλέξης Παπαχελάς, Παναγιώτης Περυσινάκης, Παύλος Σούρλας, Μιχάλης Σταθόπουλος, Αθηνά Σταμελάκη, Παναγιώτης Τσούκας, Χαρίδημος Τσούκας, Γεώργιος Φιλάρετος, Άννα - Μαρία Φίλιππα, Βασίλειος Φλωρίδης, Κώστας Χρυσόγονος

επιμέλεια: Παναγιώτης Κ. Τσούκας

Καλλιγράφος, 2012
385 σελ.
ISBN 978-960-9568-07-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

Ο ανά χείρας τόµος περιέχει κείµενα που αφορούν τη δικαιοσύνη, το δικαστικό δηλαδή σύστηµα ως συνεκτικά αρθρωµένο σύνολο νοµοθετηµένων θεσµών, µε τους οποίους ασκείται η µια εκ των τριών λειτουργιών του κράτους: η δικαστική. Περιέχει, επίσης, κείµενα που αφορούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης: τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους δικηγόρους, µε τις πρακτικές, τις συµπεριφορές και νοοτροπίες των οποίων το δίκαιο απονέµεται και το δικαστικό σύστηµα λειτουργεί.

Τα κείµενα του τόµου είναι εξαιρετικά. Αποτελούν εξαιρέσεις από τον κανόνα καθώς αποκλίνουν από τον συνήθη τρόπο, µε τον οποίο η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της γίνονται αντικείµενο δηµοσίας συζητήσεως και κριτικής. Σε αυτά αρθρώνεται, σε λόγο ποιοτικό, ένας τρόπος σκέψης που στην Ελλάδα ήταν και είναι σπάνιος. Τρόπος σκέψης που δεν προσπερνά την πραγµατικότητα, δεν αποστρέφεται τις πικρές αλήθειες της, δεν εθελοτυφλεί µπρος στα προβλήµατά της. Τρόπος σκέψης που εγκύπτει στα πράγµατα µε οξυδέρκεια και γνώση, γιατί δεν είναι φτωχός. Που δεν επιζητεί παρά µόνο αυτό, το οποίο δεδηλωµένα επιδιώκει, γιατί δεν είναι υποκριτικός. Που δεν αποβλέπει στον περισπασµό των αποδεκτών του, γιατί είναι ειλικρινής. Που αναζητεί αίτια και λύσεις, όπου και όπως καλύτερα µπορεί, γιατί δεν είναι µονόπλευρος. Που δεν υπηρετεί σκοπούς κρυπτο-ιδιωτικούς ή συγκαλυµένα συντεχνιακούς, γιατί δεν είναι προσχηµατικός. Τέλος, ένας τρόπος σκέψης που δεν είναι εµπαθής, επειδή είναι νηφάλιος· δεν είναι επιπόλαιος, επειδή είναι ώριµος· και δεν είναι φιλοκατήγορος επειδή είναι στοχαστικός.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αλέκος Παπαδόπουλος, Ασάλευτοι χρόνοι, "Το Βήμα"/ "Βιβλία", 30.6.2013
Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Προβλήματα της ελληνικής δικαιοσύνης, "Εστία", 2.6.2012
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)