Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιστορία και σύγχρονος βίος των σλαβικών και λοιπών ορθοδόξων εκκλησιών

Ιστορία και σύγχρονος βίος των σλαβικών και λοιπών ορθοδόξων εκκλησιώνΜιχάλης Γ. Τρίτος

Πουρναράς Π. Σ., 2012
350 σελ.
ISBN 978-960-242-497-1, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 25,00

Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν φυσικό να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από τα θέματα της Ορθοδοξίας στη Βόρεια και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό το διαπιστώσαμε τόσο κατά τις διαλέξεις, τις οποίες πραγματοποιήσαμε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος όσο και στο έκδηλο ενδιαφέρον των φοιτητών μας, των οποίων ένας μεγάλος αριθμός δήλωσε το επιλεγόμενο μάθημα του χειμερινού εξαμήνου "Η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Βαλκάνια σήμερα".

Στην παρούσα εργασία, απότοκη των παραδόσεών μας, δίδεται μια σφαιρική εικόνα της καταστάσεως στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βορείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαιρείται σε δύο μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκεί Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα οποία είναι: η ρωμαιοκαθολική προπαγάνδα, ο Ισλαμικός επεκτατισμός, ο εθνικισμός, η δράση ξένων προπαγανδών, η στάση των κυβερνήσεων έναντί τους, κ.ά. Στο δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στη σημερινή κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, της Φινλανδίας, της Ρωσίας και Εσθονίας.

Συμπερασματικά, τονίζεται η ανάγκη συσφίξεως ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των ορθοδόξων λαών της Βορείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κύριο στόχο την προστασία της κοινής θρησκευτικής και πνευματικής κληρονομιάς.

(πρόλογος του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)