α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ξανά στα χωριά μας

Ξανά στα χωριά μαςΔημήτριος Σφυρής

Οσελότος, 2012
54 σελ.
ISBN 978-960-9607-51-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 8,00

Η μέχρι τώρα ασκηθείσα από τους αρμοδίους άρχοντες οικονομική πολιτική στην πατρίδα μας, ουδέν απέδωσεν και φτωχότερους τους πολίτες της κατέστησε. Όμως, στο κατάντημα τούτο της χώρας μας είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι, καθόσον η ατομική και οικογενειακή μας ζωή απεδείχθη ότι ήταν ανεξέλεγκτη και σπάταλη. Έτσι, εμφανής είναι ο κίνδυνος της οικονομικής μας κατάρρευσης και το φάσμα της ανέχειας πλανάται από οικογένεια σε οικογένεια, πληρουμένων αναλόγως των διαλαμβανομένων στον "Οικονομικό" του ιστορικού Ξενοφώντα, ότι "Tο γαρ τας μεν δαπάνας χωρείν εντελείς εκ των οίκων, τα δε έργα μη τελείσθαι λυσιτελούντως προς την δαπάνην, ταύτα ουκέτι δει θαυμάζει εάν αντί της περιουσίας ένδειαν παρέχηται", δηλαδή, "Διότι, όταν οι οίκοι δαπανούν με όση χρειάζεται πληρότητα και οι εργασίες δεν αποφέρουν κέρδη ανάλογα με τις δαπάνες, δεν πρέπει πια να παραξενευόμαστε αν, αντί να υπάρχουν περισσεύματα, παρουσιάζεται φτώχεια".
Διαβλέποντας όμως, ότι η επιστροφή μας στην, από δεκαετίες, εγκαταλελειμμένη αγροτική ύπαιθρο, προς καλλιέργεια της γης και ενάσκηση όλων των άλλων αγροτικών επαγγελμάτων, θα αποτελέσει την αρχή της ανόρθωσής μας, διά της υγιούς ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας, έγραψα το μικρό αυτό βιβλίο, για να συμβάλω εις τούτο. Το επιθυμώ και το εύχομαι!

Αθήνα, 15-10-2011
Ο Συγγραφέας
Δημήτριος Σφυρής
Δικηγόρος - Λογοτέχνης

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)