Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Επίτομος ιστορία της Κρήτης

Επίτομος ιστορία της Κρήτης


Από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι των καθ' ημάς: Με 30 εικόνες και 1 χάρτη

Στέφανος Α. Ξανθουδίδης

Κουλτούρα, 1981
173 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,00

Η εκδοσις του μικρού τούτου βιβλίου δεν προήλθεν εκ πρωτοβουλίας του συγγραφέως. Η εν Αθήναις τελευταίον συσταθείσα Ελληνική Εκδοτική Εταιρεία ανέθηκεν εις αυτόν τη ειςηγήσει μου την σύνταξιν αυτού κατά τον παρελθόντα Απρίλιον, διαβλέπουσα το υπέρ της Ιστορίας της μεγάλης νήσου διαφέρον, αυξηθέν ευλόγως είπερ ποτέ, εν αις ημέραις αποφασίζεται επί χρυσαίς ελπίσιν η οριστική αυτής τύχη.

Ο δε σκοπός, δι' ον προορίζεται το βιβλίον, και ο ευρύς κύκλος των αναγνωστών, προς ον απευθύνεται επέβαλλον την συντομίαν και την απλότητα του περιεχομένου. Εξ άλλου δε ο βραχύτατος χρόνος, εν ω έπρεπε να παρασκευαστή, απέκλειε πάσαν επιστημονικήν αξίωσιν αυτού. Αλλά τούτο δεν ελαττώνει την αξίαν του βιβλίου συντεταγμένου ουχ ήττον επί βάσεων καθαρώς επιστημονικών υπό συγγραφέας άριστα παρεακευασμένου προς το έργον και από μακρού παρακολουθούντος τας εις την πάτριον αυτού νήσον αναφερομένας αρχαιολογικάς ανακαλύψεις και ιστορικάς έρευνας. [...]

(από τον πρόλογο Σπυρ. Π. Λάμπρου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)