Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Προσεγγίζω τόπους και ανθρώπους

Προσεγγίζω τόπους και ανθρώπους


Ταξίδια στην Ελλάδα

Ιωάννα Τσουρουκίδη - Σερενέ

Κάμειρος, 2010
461 σελ.
ISBN 978-960-7496-39-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 26,50

[...] Η συνταξιούχος δημοδιδασκάλισσα, με την αυτοαγωγή της κατάφερε να μεθύσει την ψυχή της με τη δίψα της καλλιέργειας και να μας γνωρίσει πολλές ελληνικές περιοχές, αλλά και επιφανή πρόσωπα. Ειδικά κάποιους τόπους, που θωράκισαν την ιδέα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και δεν έπρεπε η Πολιτεία να τους αφήσει να καταρρεύσουν ιστορικά, είτε να αφανισθούν διαχρονικά. Ευτυχώς που η "γράφουσα", με τη φλόγα της πέννας, κατάφερε να περισώσει ότι απέμεινε ακόμα στη μνήμη, είτε να ανασύρει από αρχέτυπες πηγές πολύτιμα γεγονότα, προσιτά σε κάθε μελλοντικό αναγνώστη.

Η συγκρότηση του βιβλίου, βασίζεται σε παλαιότερα κείμενά της, δημοσιευμένα σε περιοδικά κι εφημερίδες κυρίως της περιφέρειας, όπως: "Νέα Σκέψη", "Πνευματική Ζωή", "Ελεύθερος", "Μεσσηνιακός λόγος", "Εστία Νέας Σμύρνης", "Κουάριος", "Σύγχρονη Κοινωνική Αντίληψη", "Νέα Αριάδνη", "Αιολικά Γράμματα", "Ιθώμη", "Δευκαλίων ο Θεσσαλός", "Σύνδεσμος" κ.ά. Γι' αυτό το λόγο, ο αναγνώστης θα διακρίνει μικρές αποκλίσεις ως προς το πνεύμα και τη δομή, που οφείλονται στις διαφορετικές περιόδους γραφής, αλλά και στις ανάγκες του περιοδικού Τύπου. Για τον προικισμένο και ευαίσθητο περιηγητή, το ταξίδι γίνεται γοητευτικό, ανάλογα με τις συνθήκες πραγματοποίησης. Κυμαίνεται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, στοιχεία που επικρατούν στο βιβλίο. Μοιάζει να δοκιμάζει μια καινούρια αίσθηση, επιχειρώντας να έρθει στη θέση του αναγνώστη. Συχνά εμφανίζεται η έκπληξη, που δίνει περαιτέρω ώθηση, ενώ ο φόβος και η αγωνία συνυπάρχουν. [...]

(από τον πρόλογο του Μιχάλη Εμμ. Αρφαρά)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)