Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σχολική ηγεσία και διοίκηση

Σχολική ηγεσία και διοίκηση


Από τη γραφειοκρατία στη μετασχηματιστική ηγεσία

Χρήστος Θεοφιλίδης

Γρηγόρη, 2012
446 σελ.
ISBN 978-960-333-779-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 30,00

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που απέκτησα το διδακτορικό μου πτυχίο στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά νιώθω ότι είμαι σε θέση να καταγράψω τις ιδέες και απόψεις μου για την εκπαιδευτική ηγεσία και διοίκηση. Αισθάνομαι ότι με συνοδεύει μακροχρόνια πείρα σ' αυτό το θέμα. Βλέπω σήμερα τη συνάντηση του "παρελθόντος" με το "παρόν" και ξεκαθαρίζω στη σκέψη μου τον τύπο σχολικού ηγέτη που απαιτεί ο τόπος μας και η εποχή μας.

Σε καλωσορίζω, λοιπόν, στο βιβλίο μου "Σχολική Ηγεσία και Διοίκηση" και εύχομαι να το βρεις ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μαζί θα επιχειρήσουμε μια περιοδολόγηση στη Διοικητική Επιστήμη και θα ενδιατρίψουμε στις λεπτομέρειες της ηγετικής και διοικητικής συμπεριφοράς σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Στην περιοδολόγησή μας αυτή και στην εστίαση της προσοχής μας στις λεπτομέρειες της ηγετικής και διοικητικής συμπεριφοράς θα ακολουθήσουμε το Γάλλο φιλόσοφο Michel Foucault: θα μελετήσουμε γεγονότα, σκηνές, περιστατικά, συναισθήματα, λεπτομέρειες, πρακτικές που νοηματοδοτούν ενέργειες και συμπεριφορές. Με απλά λόγια, θα περιγράψουμε το σκηνικό κάθε περιόδου της Διοικητικής Επιστήμης, θα εντάξουμε σ' αυτό πληροφορίες, θα διασαφηνίσουμε τι υπάρχει σε κάθε χρονική περίοδο και τι απουσιάζει. Έχοντας υπόψη αυτόν τον όγκο πληροφοριών, θα επιχειρήσουμε την ερμηνεία συμβάντων και θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε τη δομή της πραγματικότητας για να οικοδομήσουμε νόημα και να υιοθετήσουμε διοικητικές προσεγγίσεις.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)