Εκεί έξω

Εκεί έξω


Ποιήματα

Ντίνος Σιώτης
επιμέλεια: Ουρανία Πανταζοπούλου

Κοινωνία των (δε)κάτων, 2012
62 σελ.
ISBN 978-960-99493-9-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 6,00

Ποιήματα γραμμένα σε βαπόρια, λεωφορεία, αεροπλάνα, αεροδρόμια, λιμάνια, καφενεία, γραφεία, σπίτια, στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, την Αλαμπάμα αλλά ως επί το πλείστον στην Αθήνα και την Τήνο.

Μερικά δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε διάφορα έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά και ιστολόγια στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ή που δεν έχουν σχέση με την ποίηση.

Λυπάμαι που δεν κρατώ λογαριασμό (όχι λόγω πληθώρας δημοσιεύσεων, λόγω αμέλειας) ως προς τους τίτλους των περιοδικών και τις ημερομηνίες δημοσίευσης.

Πάντως απ' τη σελίδα αυτή: θερμές ευχαριστίες στους εκδότες για την άδεια αναδημοσίευσης.

Ντ. Σ.


"Ότι η ποίηση του Ντίνου Σιώτη είναι εντελώς πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για πολλά έξω από τα σύνορά μας, είναι φανερό για τον αντικειμενικό και πληροφορημένο αναγνώστη. Η προέλευση της ποιητικής του, όπως σε όλες τις περιπτώσεις όταν εμφανίζεται ένα καινούργιο στυλ, ύφος ή είδος ποίησης, μένει μυστηριώδης όσο και να σπάσουν τα κεφάλια τους οι κριτικοί. Συνδυάζει κάτι που ονομάζω "ταραγμένη πραγματικότητα" με το εντελώς απροσδόκητο των λεκτικών συνδυασμών και μια ονειρική προοπτική, νοσταλγική σαν μια φωνή συλλογική ν΄αναθυμάται ένα πιο ευτυχισμένο παρελθόν ή απλώς μια προοπτική ενός πιο πλούσιου κόσμου, σπάζοντας τη μονότροπη μονοτονία της πρόσφατης ποιητικής παραγωγής που δεν προχωρεί βαθύτερα απ' το χαρτί που γράφτηκε στο 95% των περιπτώσεων. [...]"

Νάνος Βαλαωρίτης, Αθήνα της Κρίσης, 14 Οκτωβρίου 2012
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Παναγιώτης Βούζης, Αντισυστημική ποίηση, Περιοδικό "Ένεκεν", τχ. 31, Ιανουάριος-Μάρτιος 2014
Δημήτρης Αθηνάκης, Ποίηση μέσα στην εποχή της, "Η Αυγή", 21.7.2013
Ηλίας Κεφάλας, Εκεί έξω, Περιοδικό "Φρέαρ", τχ. 2, Ιούλιος-Αύγουστος 2013
Ελισάβετ Αρσενίου, Παλμός στο δρόμο, Περιοδικό "Κουκούτσι", τχ. 8, Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2013
Ξενοφών Μπρουντζάκης, Εκεί έξω, "Το Ποντίκι", 3.1.2013
Πέτρος Γκολίτσης, "Ο πανταχού παρών ποιητής" και το "Εκεί έξω" του Ντίνου Σιώτη, Περιοδικό "Ένεκεν", τχ. 27, Ιανουάριος-Μάρτιος 2013