Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών

Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών


Η φιλοσοφία της προπαγάνδας

Ν. Α. Καλογερόπουλος - Kalou

Δρόμων, 2013
188 σελ.
ISBN 978-960-694-146-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,96

Όλοι οι άνθρωποι, ως μέλη της κοινωνίας, υφίστανται την επίδραση των μεθόδων της "προπαγάνδας" από την στιγμή που γεννήθηκαν. Άλλοτε με ευνοϊκό αποτέλεσμα, άλλοτε το αντίθετο, η προπαγάνδα επιβάλλει αμφιβόλου αξίας "έξεις" που, όπως το πρόσεξε ο Αριστοτέλης γίνονται "δευτέρα φύσις" στην κοινωνική, ηθική και πολιτική συμπεριφορά και στην διαμόρφωση κοινής γνώμης, σύμφωνης με ιδιοτελή συμφέροντα. Αν και η "λέξις" εγεννήθη το 1622 στην προσπάθεια της Εκκλησίας να διαδώσει την πίστη (Congregatio de propaganda fide) το "πράγμα" είναι τόσο αρχαίο όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Με την πάροδο του χρόνου και την ολοένα βαθύτερη ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας οι μέθοδοι επηρεασμού και πειθούς έχουν αποκτήσει σταθερή επιστημονική θεμελίωση, αλλά και παραμένουν σκόπιμα παντελώς άγνωστοι στο πολύ κοινό. Διότι μόνον έτσι, η επιδέξια χρήση τους από τους διαμορφωτές των διαφόρων "πιστεύω" των λαών στον ηθικό, εθνικό και πολιτικό τομέα, εξασφαλίζει την ποθητή αποτελεσματικότητα.

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να καταστήσει τις μεθόδους γνωστές στους λαούς και μάλιστα στους νέους και νέες της κοινωνίας, για αποτελεσματική άμυνα. Όπως ο αιών της Διαφωτίσεως, με σύνθημα το sapere aude, όπως επροτάθη από τον Kant, δηλαδή "τόλμα να έχεις αυτόνομη σκέψη", άνοιξε νέους ορίζοντες στον ελεύθερο βίο, έτσι και σήμερα, αυτές οι μέθοδοι της προπαγάνδας που έχουν διεισδύσει σε κάθε στρώμα της κοινωνίας, πρέπει να γίνουν γνωστές στο πολύ κοινό ως βιώματα, για να προστατέψουν την ελευθερία και την δημοκρατία. Η Προπαγάνδα, ως μέσον βιασμού των λαών, σε μία ανοικτή κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πρέπει να εισαχθεί και να διδάσκεται στα σχολεία. Αν αυτό δεν γίνεται, είναι διότι δεν συμφέρει την άρχουσα τάξη των επιτηδείων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)