Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αρχαία ελληνική θεματογραφία Γ΄ λυκείου

Αρχαία ελληνική θεματογραφία Γ΄ λυκείου


Θεωρητική κατεύθυνση

Βασίλειος Γεωργέλης

Πουκαμισάς, 2011
288 σελ.
ISBN 978-960-6881-23-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,80

Αρχαία κείµενα για τη µελέτη του αρχαίου λόγου· κείµενα από διαφορετικούς συγγραφείς µε ιδιαιτερότητα στο ύφος και το περιεχόµενο· κείµενα µε συντακτικά και γραµµατικά φαινόµενα που γεµίζουν τόµους µελετών, µε εξειδικευµένο λεξιλόγιο, µε πλήθος εκφραστικών µέσων και σχηµάτων λόγου. Αυτό είναι το άγνωστο, ένας χαώδης και -συνάµα- ένας γόνιµος χώρος. Σκοπός αυτής της Θεµατογραφίας, µέσα στο πλήθος όσων ήδη κυκλοφορούν, είναι να βάλει τάξη σε τούτο το χάος µε τη σωστή µεθοδολογία, και να εξετάσει συγκριτικά τον αρχαίο λόγο στα βασικά του σηµεία.

Στο πρώτο µέρος του βιβλίου παρατίθενται 26 ενότητες διπλών κειµένων, όπου εξετάζονται συγκεκριµένα φαινόµενα γραµµατικής και συντακτικού. Στο κείµενο Α΄ δίνεται πλήρης συντακτική ανάλυση και βασικά στοιχεία θεωρίας συντακτικού, ενώ µε αφορµή τύπους του κειµένου ζητείται επανάληψη στη γραµµατική µέσω ασκήσεων. Το κείµενο Β΄ λειτουργεί ως παράλληλο κείµενο και περιλαµβάνει γραµµατικές και συντακτικές ασκήσεις.

Στο δεύτερο µέρος παρατίθενται 26 κείµενα που ανακεφαλαιώνουν την ύλη του βιβλίου και λειτουργούν ως κριτήρια αξιολόγησης.

Τέλος, στο τρίτο µέρος, δίνονται τα κείµενα που έχουν ζητηθεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των τελευταίων χρόνων για προσωπική µελέτη κάθε ενδιαφερόµενου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)