Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Συμβουλευτική ψυχολογία

Συμβουλευτική ψυχολογία


Σύγχρονες προσεγγίσεις

επιμέλεια: Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου
κείμενα: Αναστάσιος Σταλίκας, Βασιλική Γιωτσίδη, Αντιγόνη Μερτίκα, Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη, Ιωάννης Ν. Νέστορος, Αλκμήνη Μπούτρη, Ελένη Δημητριάδου, Χριστίνα Σεργιάννη, Θωμάς Καλπάκογλου, Ντιάνα Χαρίλα, Χριστίνα Τερλίδου, Παναγιώτης Κακίτσης, Άθα Κακούρη - Μπασέα, Γεωργία Μοιροπούλου, Ιωάννης Κ. Τσέγκος, Ήρα - Θάλεια Κόλλια, Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι, Φρόσω Μόττη - Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, κ.ά.

Διάδραση, 2011
335 σελ.
ISBN 978-960-9539-66-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 28,00

Στο παρόν βιβλίο αναλύονται τα βασικά πεδία που επεξεργάζεται η συμβουλευτική ψυχολογία. Στα κεφάλαια αυτού του τόμου ομαδοποιούνται οι τρεις βασικοί άξονες ενασχόλησης της συμβουλευτικής ψυχολογίας: η θεωρία, η έρευνα και η εφαρμογή, θίγονται οι νεότερες θεωρητικές προσεγγίσεις που τονίζουν τα θετικά συναισθήματα, την πολυπολιτισμικότητα και τις νεότερες τάσεις στο χώρο του γνωσιακού συμπεριφορισμού. Επίσης, παρουσιάζονται πρόσφατες έρευνες που προσπαθούν να δείξουν την επίδραση διαφόρων συμβουλευτικών παρεμβάσεων στη βελτίωση της συμπεριφοράς. Στην ενότητα των πρακτικών εφαρμογών καταδεικνύεται η προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας ώστε η συμβουλευτική ψυχολογία να εφαρμόζεται σε διάφορα πλαίσια, όπως είναι, για παράδειγμα, τα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Σχολών Γονέων, αλλά και να διευκολύνεται η επέκταση της μέσω της όλο και ευρύτερης χρήσης του Διαδικτύου. Τέλος, θίγονται θέματα ηθικής και επαγγελματικής δεοντολογίας που πρέπει να τηρούν οι συμβουλευτικοί ψυχολόγοι στη χώρα μας. Με την πλατιά αυτή έννοια, το βιβλίο ενδιαφέρει ασφαλώς συμβουλευτικούς ψυχολόγους, συμβούλους που απασχολούνται σε διάφορους τομείς, ερευνητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους, φοιτητές και γενικά άτομα που ασχολούνται και ευαισθητοποιούνται σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και συμβουλευτικής.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)