Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει

Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνειΑλεξάνδρα Μητσιάλη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2013
192 σελ.
ISBN 978-960-484-305-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 8,99

Κρατικό Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου [2014]

Μια σκοτεινή νύχτα του Μάρτη ο Ντιμίτρι ανεβαίνει κρυφά στο τρένο με τα ξύλινα βαγόνια έχοντας ένα σκοπό: να σώσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει. Θα περάσει τα σύνορα και θα βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος σε μια άλλη χώρα για να εφαρμόσει ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει καλά. Θα βρει αναπάντεχο σύντροφο στην προσπάθειά του έναν συνομήλικό του από την άλλη πλευρά των συνόρων, που θαρραλέα θα σταθεί δίπλα του. Όμως οι αντίπαλοι, που εμπορεύονται παιδιά και εφήβους για κάθε χρήση, κρατούν όπλα και δεν έχουν ενδοιασμούς. Η Σόνια και η φίλη της η Γκάλια απειλούνται κάθε στιγμή. Φτάνει η λαχτάρα του ήρωά μας και το πείσμα του για να νικήσει μια μαφία που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα; Πόσο βαθιά πρέπει να είναι μια αγάπη για να κατορθώσει να υψωθεί πάνω από τα εμπόδια; Πόσο δύσκολο είναι να βρει ο Ντιμίτρι τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του για να διορθώσει όχι μια αλλά πολλές αδικίες και να υπερασπίσει το όνειρό του για μια αλλιώτικη ζωή με τη Σόνια.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα για το trafficking, την εφηβεία, τη φιλία, τον έρωτα. Είναι ένα βιβλίο για τη μαφία που εμπορεύεται παιδιά και εφήβους, για τη σύγχρονη δουλεία, για το όνειρο μιας άλλης ζωής και τη δύναμη που δίνει ο έρωτας για την πραγματοποίησή του. Ο Ντιμίτρι, ο Νίκος, η Σόνια και η Γκάλια στην εφηβεία τους, μπορεί να εμποδίζονται από τις συνθήκες δεν παραδίνονται, όμως, στο μοιραίο. Παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βγουν νικητές σε μια άνιση μάχη με δυνάμεις αδίστακτες και σκοτεινές.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Σάντρα Βούλγαρη, Βραβευμένη ιστορία για το σύγχρονο δουλεμπόριο στην Ελλάδα, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 24.5.2015
Μένη Κανατσούλη, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει, diastixo.gr, 1.3.2014
Αναστασία Ευσταθίου, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει, http://www.kosvoice.gr, Ιανουάριος 2014
Ελένη Σβορώνου, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει, www.oanagnostis.gr, 31.10.2013