Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ψυχανάλυση και ιδεολογίες

Ψυχανάλυση και ιδεολογίεςΣταυρούλα Μπεράτη, Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Charles Hanly, Myriam Revault d' Allonnes, Claudio Laks Eizirik, Μαρίλια Αβέρωφ - Aisenstein, Δημήτρης Τζάκσον, Robert Michels, Jorge Canestri, Σάββας Σαββόπουλος, Daniel Widlöcher, Ronald Britton, Νίκος Κουρέτας, H. Shmuel Erlich, Juan Pablo Jiménez, Κώστας Μπαζαρίδης, Werner Bohleber, Donald Moss, Νίκος Τζαβάρας, Michael Parsons, Otto F. Kernberg, Πέτρος Χαρτοκόλλης, Αριέλλα Ασέρ, Κωνσταντίνος Καπετανάκης, Ιάκωβος Κλεώπας, Κλαίρη Συνοδινού, Εύη Ζαχαρακοπούλου, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Ιωάννης Βαρτζόπουλος, Χρήστος Ζερβής, Νίκος Λαμνίδης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Δημήτρης Σακελλάρης, Μαρία Χατζηανδρέου, Φώτης Μπόμπος

επιμέλεια: Κώστας Μπαζαρίδης

Καπόν, 2013
399 σελ.
ISBN 978-960-6878-65-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 29,50

Μια έννοια που διατρέχει όλο το εύρος των σύγχρονων Επιστημών του Πνεύματος είναι η Κριτική των Ιδεολογιών, δηλαδή η ανεύρεση εκείνων των ατομικών και καθολικών συνθηκών που παραμορφώνουν την επικράτηση του Ορθού Λόγου. Η συνεισφορά της Ψυχανάλυσης στην περιγραφή και ανάδειξη των Ιδεολογιών είναι τεράστιας και μόνιμης σημασίας, γιατί η μεθοδολογία της, στηριγμένη στην κλινική εμπειρία, διακρίνεται από τη συμπληρωματική ερμηνεία των ασυνείδητων κινήτρων που συνοδεύουν κάθε πνευματική ή ψυχική έκφανση.

Ο τόμος των Πρακτικών του 7ου Διεθνούς Ψυχαναλυτικού Συμποσίου των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε το 2008 με θέμα Ψυχανάλυση και Ιδεολογίες, περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και τους αντίστοιχους σχολιασμούς ενός αριθμού ψυχαναλυτών και διανοητών από διαφορετικές χώρες που διαμόρφωσαν τον εξαιρετικά πυκνό, ευαίσθητο και επίκαιρο διάλογο μιας μοναδικής συνάντησης. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν κάλυψαν ένα πλήθος πλευρών της συνεδριακής θεματικής και συνέβαλαν στην προώθηση ενός διεθνούς προβληματισμού, η ένταση του οποίου απεικονίζεται στα κείμενα της παρούσας έκδοσης. Ο τόμος Ψυχανάλυση και Ιδεολογίες επιδιώκει την ενημέρωση ενός ευρύτερου αριθμού ενδιαφερομένων για τα πολλαπλά σημεία επαφής της ψυχαναλυτικής θεωρίας με τις αυτοκριτικά εξελισσόμενες σύγχρονες επιστημονικές κατευθύνσεις, όπως άλλωστε και για τη διεύρυνση του δικού της ερευνητικού ορίζοντα.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιώργος Μερτίκας, Ψυχανάλυση και ιδεολογίες, "Η Αυγή", 19.10.2014
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)