Ήθελα μόνο να χωρέσω

Ήθελα μόνο να χωρέσω


Ένα μυθιστόρημα για εφήβους

Στέλλα Κάσδαγλη

Εκδόσεις Πατάκη, 2013
295 σελ.
ISBN 978-960-16-5152-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 11,70

Η Ζωή είναι 15 χρονών και καθόλου έτοιμη για το Λύκειο, για την αλλαγή σχολείου, για τις αλλαγές στο σώμα της, για τις αλλαγές γενικώς.

Στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον, να κρατήσει τους φίλους της και να κερδίσει αυτόν που δε λέει να γυρίσει να την κοιτάξει, διαλέγει να ελέγξει την κατάσταση με τον μόνο τρόπο που ξέρει: να γίνει αυτό που πιστεύει ότι όλοι θεωρούν όμορφο, ακόμα κι αν έτσι ρισκάρει να χάσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Μέσα από το blog της, τις διηγήσεις των γονιών της, τις συζητήσεις με την κολλητή της στο chat και τα μικρά ντοκουμέντα της καθημερινότητάς της, η Ζωή θα χάσει και θα ανακαλύψει ξανά από την αρχή τον τρόπο να προχωράει, να βρίσκει τη θέση της, να αγαπάει τον εαυτό της και να χαίρεται την κάθε στιγμή.

Το "Ήθελα μόνο να χωρέσω" είναι ένα βιβλίο για εφήβους, γραμμένο με αμεσότητα στη γλώσσα τους και απόλυτα ειλικρινές γύρω από μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που τους απασχολούν: τις σχέσεις, το σώμα τους, την αποδοχή από το περιβάλλον τους, τις ανασφάλειες αλλά και τις ιδιαιτερότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Με αληθινό και ζωντανό τρόπο αγγίζει και το ζήτημα της ψυχογενούς ανορεξίας, ένα πρόβλημα σύνθετο και τόσο επικίνδυνο για την υγεία και την ψυχική ισορροπία των εφήβων, που όμως συχνά παραμένει ταμπού για μικρούς και μεγάλους.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αναστασία Ευσταθίου, Ήθελα μόνο να χωρέσω, http://www.kosvoice.gr, Οκτώβριος 2014
Μαρίζα Ντεκάστρο, Anorexia nervosa, www.oanagnostis.gr, 23.3.2014
Μαριαλένα Σπυροπούλου, "Έχεις ευθύνη να μοιράζεσαι τις δύσκολες εμπειρίες σου", "Εφημερίδα των Συντακτών", 25.1.2014
Γιώτα Παπαδημακοπούλου, Ήθελα μόνο να χωρέσω, http://www.culturenow.gr, 16.1.2014
Ελένη Κορόβηλα, Δέκα βιβλία για εφήβους, www.bookpress.gr, 26.12.2013