Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου

Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίουΕλίνα Ν. Μουστραΐρα

Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2013
143 σελ.
ISBN 978-960-568-021-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 14,00

Χρησιμοποιούνται συχνά όροι όπως "μεταφύτευση" ή "δανεισμός" ή "αντιγραφή" δικαίου, οι οποίοι στην ουσία αποτυπώνουν τις επιρροές που έχουν υποστεί και που συνεχίζουν να υφίστανται τα δίκαια, εκούσια ή ακούσια. Αυτές οι επιρροές μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Το Συγκριτικό Δίκαιο, η προσπάθεια ανεύρεσης των ομοιοτήτων και των διαφορών των δικαίων του κόσμου, αλλά και εντοπισμού των αιτίων αυτών των ομοιοτήτων και των διαφορών και κατανόησης του πώς και γιατί εξελίχθηκαν τα διάφορα δίκαια κατά τον τρόπο που εξελίχθηκαν, ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις επιρροές αυτές, στον χρόνο και στον χώρο.

Η συγγραφέας, στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει, κατ' αρχάς, τη σύγχρονη πορεία του Συγκριτικού Δικαίου, αναλύοντας επιχειρήματα υπέρ και κατά προτεινόμενων μεθόδων, μιλώντας για την αναγκαιότητα της διεπιστημονικής έρευνας, αναγκαιότητα που αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκριτικολόγων, και αναδεικνύοντας τον πλούτο των συχνότατα πλέον χρησιμοποιούμενων εννοιών των νομικών παραδόσεων και νομικών πολιτισμών.

Στη συνέχεια εξετάζει την κινητικότητα των δικαίων και τους λόγους για τους οποίους επιχειρήθηκε στο παρελθόν και επιχειρείται στο παρόν αυτή η μεταφύτευση δικαίου. Ιστορικά και σύγχρονα παραδείγματα, με όλον τον πλούτο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται ακριβώς για να καταδείξουν το πώς και το γιατί σχηματίσθηκαν, διαμορφώθηκαν τα δίκαια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)