Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία

Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία


Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής

Γιάννης Μάκροβιτς

University Studio Press, 2013
236 σελ.
ISBN 978-960-12-2165-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 16,00

Το οικονομικό έγκλημα είναι μια σοβαρή πληγή στη σύγχρονη κοινωνία, ένα πρόβλημα με οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Το παρόν σύγγραμμα εξετάζει το οικονομικό έγκλημα σε σχέση με τους θύτες και τα θύματα και αναλύει το προφίλ και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του οικονομικού εγκληματία (τι είδους άνθρωποι είναι, πώς συμπεριφέρονται, πώς διαχειρίζονται την απειλή σύλληψης και πώς αντιδρούν ως ύποπτοι). Τέλος, παρουσιάζονται τεχνικές ανάκρισης, καθώς και στοιχεία για την αποκάλυψη του ψεύδους, όπως και για τη μορφή και τον τύπο των ερωτήσεων που πρέπει να υποβάλλονται στις εξετάσεις-ανακρίσεις.

Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που διαβάζονται ως ανεξάρτητα κείμενα. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια «ψηφίδα»-διήγημα, που προσφέρει -μια γεύση- για το τι θα επακολουθήσει στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και ποια ζητήματα πραγματεύεται αυτό. Συμπληρωματικά υπάρχουν οι «παρεκβάσεις», οι οποίες αποτελούν αυτοδύναμες ενότητες και επεξηγούν, αναλύουν και επεκτείνουν έννοιες και όρους που απαντώνται στο βασικό κείμενο. Επίσης υπάρχουν παραρτήματα που αναλύουν την ένορκη διοικητική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης πειθαρχικού
παραπτώματος, την έρευνα για παρεμπόριο και παραποιημένα προϊόντα και παρουσιάζουν μια πρακτική μέθοδο ανακρίσεων. Όλα αυτά συνοδεύονται με υποδείγματα εντύπων και οδηγίες συμπλήρωσης.

Το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται τόσο στον ειδικό για τη δίωξη και καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, όσο και στην κοινωνία, η οποία πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πιέζοντας το πολιτικό σύστημα και τη νομοθετική εξουσία, ώστε να αντιμετωπίζει δυναμικά και με ένταση το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)