Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η δημοκρατία και η κλασική Ελλάδα

Η δημοκρατία και η κλασική ΕλλάδαJ. K. Davies
μετάφραση: Γιώργος Τσολάκης

Βάνιας, 2014
524 σελ.
ISBN 978-960-288-329-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 23,43

Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε την έκδοση μιας νέας ιστορίας του αρχαίου κόσμου· η σύγχρονη έρευνα και οι νέες ανακαλύψεις άλλαξαν σημαντικά την οπτική μας και είναι καιρός τα αποτελέσματα να γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Παρόλα αυτά, η "Ιστορία του αρχαίου κόσμου" των εκδόσεων Fontana δεν επιχειρεί να παρουσιάσει απλώς μια ενημερωμένη ιστορική αφήγηση. Οι κύριες δυσκολίες για τη μελέτη του μακρινού παρελθόντος είναι η σχετική έλλειψη μαρτυριών και τα ειδικά προβλήματα ερμηνείας τους· αυτό καθιστά διαδοχικά δυνατές και επιθυμητές την παρουσίαση και την ανάλυση των σημαντικότερων μαρτυριών στον αναγνώστη, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να παρατηρήσει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακατασκευή του παρελθόντος και να κρίνει την επιτυχία τους.
Επομένως, η σειρά αισιοδοξεί να δώσει έναν περιγραμματικό απολογισμό της καθεμίας περιόδου και ταυτόχρονα να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες γι' αυτήν. Επιλεγμένες πηγές ερμηνεύονται και ενσωματώνονται στην αφήγηση, συγκροτώντας συχνά τη βάση της· όταν οι ερμηνείες τους είναι αμφιλεγόμενες, παρουσιάζονται στον αναγνώστη οι επιμέρους επιχειρηματολογίες. Επιπλέον, κάθε τόμος εμπεριέχει μια κατά είδος γενική επισκόπηση των μαρτυριών που είναι διαθέσιμες για κάθε περίοδο και κλείνει με λεπτομερείς προτάσεις για περαιτέρω ανάγνωση. Αυτή η σειρά, όπως αναμένεται, θα παρέχει τα μέσα στον αναγνώστη για να ακολουθήσει τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τις κλήσεις του, έχοντας επιτύχει σε κάποιον βαθμό την κατανόηση των ορίων μέσα στα οποία πρέπει να εργάζεται ο ιστορικός.

(Oswyn Murray, από την έκδοση)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)