Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βιώσιμα μοντέλα ολοκληρωμένης ανάπτυξης ορεινών περιοχών

Βιώσιμα μοντέλα ολοκληρωμένης ανάπτυξης ορεινών περιοχών


Η περίπτωση της Ηπείρου και της Πίνδου

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Στέργιος Μπαμπανάσης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Χρήστος Κατσιούλης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2014
480 σελ.
ISBN 978-960-02-2974-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 34,98

Οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποτελούντο 80% του ηπειρωτικού κορμού της Ελλάδας. Πολλές από αυτές σημείωσαν μια δυναμική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 18-19ου αιώνα. Αργότερα περιθωριοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το αναπτυξιακό χάσμα που τις χωρίζει από τις πεδινές και νησιώτικες περιοχές της Ελλάδας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθούν νέες διαδικασίες δυναμικής ανάπτυξης των ορεινών περιοχών.
Για το λόγο αυτό το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich Ebert, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, διοργάνωσαν ένα Διεθνές Συμπόσιο με θέμα "Βιώσιμα Μοντέλα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Η περίπτωση της Ηπείρου και της Πίνδου". Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συμποσίου με τις εισηγήσεις 38 εισηγητών από τέσσερις χώρες, τρία ιδρύματα ερευνών, επτά πανεπιστήμια και από πολλούς τοπικούς φορείς που ασχολούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
Οι εισηγήσεις, οι ελληνικές και διεθνείς εμπειρίες, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του Συμποσίου μπορεί να συμβάλουν στη διαμόρφωση νέων μοντέλων ολοκληρωμένης, βιώσιμης, αξιοβίωτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών με έναν συνδυασμό της παράδοσης και του εκσυγχρονισμού, της αξιοποίησης των υφιστάμενων και της δημιουργίας νέων δυναμικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συνδέονται με τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)