Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιστορική, κοινωνική και πολεοδομική ανάλυση του χώρου

Ιστορική, κοινωνική και πολεοδομική ανάλυση του χώρου


Αφιέρωμα στον καθηγητή Ευάγγελο Π. Δημητριάδη

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Δημήτρης Π. Δρακούλης, Γεώργιος Π. Τσότσος

Σταμούλης Αντ., 2014
614 σελ.
ISBN 978-960-9533-85-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 41,34

Η αρχιτεκτονική και η νεότερη σχετικά επιστήμη της πολεοδομίας - χωροταξίας έχουν επεκταθεί σε καινούργια πεδία, όπως στην ανάλυση της αισθητικής των μορφών (κελυφών), στην ανάλυση του λειτουργικά οργανωμένου και κατασκευασμένου χώρου (λοκχ), στην κοινωνιολογία, στην πολιτισμική και ιστορική ανθρωπο-γεωγραφία, στην τοπιογραφία και στο περιβάλλον και στην ιστορία των ιδεών μέσω της ιστορικής προσέγγισης του χώρου. Έτσι, με την αφορμή εκδόσεων αφιερωμένων σε επιστήμονες που υπηρέτησαν τις επιστήμες του χώρου, δίδεται η ευκαιρία αποτίμησης της τρέχουσας επιστημονικής πραγματικότητας στη χώρα μας.

Σε αυτήν την κατηγορία υπάγεται και το Αφιέρωμα - Τόμος για τον Δρα αρχιτέκτονα - πολεοδόμο και Ομότιμο Καθηγητή Ευάγγελο Π. Δημητριάδη, που υπηρέτησε επί 40 περίπου χρόνια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το επιστημονικό του έργο, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην έρευνα (βασική και εφαρμοσμένη), διαφαίνεται από την εκτεταμένη εργογραφία που παρατίθεται σχετικά, με μεγάλο αριθμό ελληνικών και ξένων δημοσιεύσεων (βιβλία, άρθρα, επιμέλειες, συνέδρια, κ.ά.) που καθόρισαν την επιστημονική προσωπικότητά του. Κυρίως όμως αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η επιστημονική εμπειρία στις επιστήμες του χώρου διοχετεύτηκε στους μαθητές του σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο. [...]

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)