Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Res publica I: Το κράτος δικαίου

Res publica I: Το κράτος δικαίου


Οργάνωση και λειτουργία του συνταγματικού κράτους

Πέτρος Ι. Παραράς

Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2014
786 σελ.
ISBN 978-960-568-059-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 50,00

Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται 69 μελέτες του συγγραφέα που αναφέρονται όλες σε θέματα συνταγματικής οργάνωσης του Κράτους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η επάνοδος της Χώρας στο δημοκρατικό καθεστώς, το δημοψήφισμα, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η αρμοδιότητα των Υπουργών και Υφυπουργών, η αρχή της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Βουλής, οι αυθαίρετες κυβερνητικές πράξεις, ο κοινοβουλευτισμός και το ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα, η αναθεώρηση του Συντάγματος, η Επιτροπή ακροάσεων της Βουλής, ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων, η συμμετοχική και η διαρκής δημοκρατία κ.λπ..

Προηγείται όλων των άλλων μελετών μια αδημοσίευτη στην παρούσα εκδοχή της μελέτη του συγγραφέα με τίτλο "Η θεμελιώδης αρχή του Κράτους δικαίου", η οποία παρουσιάζει με συστηματικό και ευσύνοπτο τρόπο την προβληματική της συνταγματικής αρχής του κράτους δικαίου.

Στο τέλος του Τόμου παρατίθεται αναλυτικό καθ’ ύλην Ευρετήριο, ώστε να καθίσταται ευχερής ο άμεσος εντοπισμός πολλών επιμέρους εννοιών που είναι διάσπαρτες μέσα στο κείμενο των μελετών.

Ήδη, προετοιμάζεται ο δεύτερος Τόμος, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα που σχετίζονται αποκλειστικά με "Δικαιώματα του Ανθρώπου", καθώς και μια πολυσέλιδη νέα μελέτη που αναφέρεται ειδικά στην "Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας".


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίουndex Malad, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 13.7.2014
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)