Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
Εάν παρατηρείτε ακόμα κάποιες  δυσλειτουργίες - προβλήματα,
παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατόν επιλέγοντας
ΕΔΩ.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σπυρίδων Μαρινάτος 1901-1974

Σπυρίδων Μαρινάτος 1901-1974


Η ζωή και η εποχή του

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Ελένη Μαντζουράνη, Ναννώ Μαρινάτου

Καρδαμίτσα, 2014
464 σελ.
ISBN 978-960-354-338-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 31,80

Το βιβλίο με τίτλο "Σπυρίδων Μαρινάτος 1901-1974: Η ζωή και η εποχή του" είναι ο τόμος των Πρακτικών του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου που οργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη μνήμη του αείμνηστου Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Σπυρίδωνα Μαρινάτου στις 22 και 23 Ιουνίου 2012. Περιλαμβάνει προσωπικές μαρτυρίες της σχέσης σημαντικών αρχαιολόγων, που υπήρξαν μαθητές ή/και συνεργάτες του, με τον Μαρινάτο στη μακρά θητεία του τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, μελέτες για την ουσιαστική παρουσία του στο πανεπιστήμιο, τις κορυφαίες επιστημονικές συμβολές του στην Αιγαιακή Αρχαιολογία με τις ανασκαφές του στην Κρήτη, την Σαντορίνη, την Πελοπόννησο και αλλού, εργασίες που αναδεικνύουν την πρωτοπόρα σκέψη του σε ποικίλους τομείς της αρχαιολογικής και μουσειακής έρευνας, καταγραφές και αναλύσεις της πολυσχιδούς και πολυεπίπεδης προσωπικότητάς του μέσα από τη μελέτη αρχειακού υλικού για την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική, κοινωνική και ιστορική πραγματικότητα της πατρίδας μας καθώς και τις διαπροσωπικές σχέσεις του με σπουδαίους ανθρώπους της εποχής του. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κανείς. Οι σελίδες του αναδύουν άρωμα ειλικρίνειας, ανθρωπιάς και πνευματώδους διάθεσης. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν με νηφαλιότητα και κριτική σκέψη τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της προσφοράς του Μαρινάτου.

Τον τόμο επιμελήθηκαν η Ελένη Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και η κόρη του Ναννώ Μαρινάτου, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois του Chicago.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Σπυρίδων Μαρινάτος, "Εστία", 28.3.2015
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)