Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το αγόρι από τη γη των Κικόνων

Το αγόρι από τη γη των ΚικόνωνΑφροδίτη Ευαγγελίδου - Τσέτλακα

Παρατηρητής της Θράκης, 2006
366 σελ.
ISBN 960-89209-0-6, ISBN-13 978-960-89209-0-3, [Εξαντλημένο]

Το βιβλίο προλογίζει ο νομάρχης Ροδόπης Αρης Γιαννακίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει για τη συμβολή του στο λογοτεχνικό γίγνεσθαι της Ροδόπης τα ακόλουθα:

"Στη Θράκη, το βίωμα της συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων είναι τόσο άμεσο όσο και η καθημερινή ανάσα... Και τόσο παλιό ώστε απολύτως φυσικά σήμερα η μυθιστορηματική του αποτύπωση να είναι παρούσα... Όχι ως κήρυγμα των διαπρυσίων θεωρητικών της ισονομίας και της ισοπολιτείας αλλά ως λογοτεχνικό έργο, έργο πόρρω απέχον δηλαδή από τα εφήμερα του δημοσίου λόγου, αθέατο μέχρι σήμερα, υπαρκτό όμως το ουσιωδέστερο, χρόνια αρκετά πριν...

Για τη Ροδόπη και τη Θράκη, το μυθιστόρημα της εφηβικήςηλικίας με τίτλο Το αγόρι από τη γη των Κικόνων της Αφροδίτης Ευαγγελίδου - Τσέτλακα, με πρωταγωνιστή τη γη των Κικόνων, τη γη μας, είναι η πρώτη λογοτεχνική αποτύπωση, όχι μόνο της εφηβείας του Άκη, αλλά και όλων ημών, που είχαμε την τύχη να συμβιώνουμε με τους μύθους του Ομήρου για τους γενναίους Θράκες πολεμιστές και τα γρήγορα άτια τους, το ιερό του Απόλλωνα σε βαθυίσκιωτο στον Ίσμαρο αλσύλιο και τον ιερέα του, Μάρωνα, που παραδίδει στον Οδυσσέα πλούσια δώρα μαζί με δώδεκα κροντήρια βαθυκόκκινο κρασί...

Να συμβιώνουμε με τους μύθους του Ομήρου, ζώντας στο σήμερα... Ένα σήμερα γεμάτο από πολύχρωμες ντοπιολαλιές που ποτέ δεν εμπόδισαν να παραμένουν ανοιχτές για τον ένα ή για τον άλλο οι αγκαλιές, όπως ποτέ δεν εμπόδισαν και τα από κοινού χαρούμενα ξενύχτια στις γειτονιές και στα παραθαλάσσια της Ροδόπης... Από κοινού, με ήχους και μύθους της Ανατολής, γλυκόπιοτους όπως το κρασί του Ισμάρου τα βράδια... Αδελφωμένοι άρα μοναδικά πλούσιοι έφηβοι στη Θράκη, τη μεγάλη ανέκαθεν γη..."

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)