α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής

Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής


Η αλήθεια για τα πρόσωπα και τα παρασκήνια του δοσιλογισμού από τον Τσολάκογλου μέχρι τις μέρες μας

Δημοσθένης Κούκουνας

Εκδόσεις Historia, 2015
404 σελ.
ISBN 978-618-81859-6-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 20,00

Κατά τα τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα και ο λαός της έχουν βρεθεί στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης με πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις, γίνεται όλο και πιο απαραίτητο να ανατρέχουμε σε συγκρίσεις με άλλες κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, κατ' εξοχήν όμως με τη δραματική εποχή της ξενικής κατοχής 1941-44, στη διάρκεια της οποίας ο ελληνικός λαός βίωσε μια άκρατη οικονομική κρίση και μια συνεπακόλουθη δυστυχία. Και επειδή γίνονται σχεδόν καθημερινά συσχετισμοί, άλλοι επιτυχείς και άλλοι αβάσιμοι, κρίθηκε χρήσιμο να επισπευσθεί η έκδοση του παρόντος.
Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα και πλέον χρόνων, που ο συγγραφέας ασχολείται συστηματικά με την ιστορική έρευνα της κατοχικής περιόδου, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο εκείνη την εποχή και τον βοήθησαν στη συγκέντρωση και μελέτη πολύτιμων στοιχείων και αρχείων ή στην αναζήτηση αυθεντικών πρωτογενών πηγών. Παράλληλα μελέτησε διάφορα δημόσια ή ιδιωτικά αρχεία, στα οποία είχε πρόσβαση, ενώ χρησιμοποίησε και προφορικές μαρτυρίες. Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι πρωταρχικός στόχος του ήταν η όσο το δυνατόν αντικειμενική θεώρηση των ιστορικών γεγονότων, ώστε έτσι να εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Στον δεύτερο τόμο γίνεται μια ευρύτερη αναφορά στο φαινόμενο του δοσιλογισμού και αναφέρονται τα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ως δοσίλογοι, δηλαδή ως συνεργάτες του κατακτητή κατά την Κατοχή. Οι περιπτώσεις είναι ποικιλόμορφες, γεγονός που για να μελετηθεί απαιτεί ακριβή γνώση. Στο τέλος του όλου έργου θα υπάρξει αναλυτική βιβλιογραφία και ευρετήριο προσώπων. Μερικά από τα περιεχόμενα που συνθέτουν το παρόν έχουν κατά το παρελθόν δημοσιευθεί υπό άλλη μορφή σε περιοδικές εκδόσεις.
Ο συγγραφέας θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει όλους όσους τον συνέδραμαν στην ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου, χωρίς τη συμβολή των οποίων θα ήταν αμφίβολη η επιτυχής έκβασή του. Ιδιαίτερες ευγνώμονες ευχαριστίες οφείλονται στους στενούς φίλους του Πόπη και Ανδρέα Κύρκο, καθώς και σ' έναν ευρύ κύκλο συνεργατών και φίλων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)