Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πανεθνικό - παλλαϊκό κίνημα

Πανεθνικό - παλλαϊκό κίνημα


Βασικές ιδεολογικές και οργανωτικές αρχές ενός πατριωτικού πολιτικού κινήματος

Δαμιανός Βασιλειάδης

Γόρδιος, 2014
176 σελ.
ISBN 978-960-6826-48-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,00

Ο εθνομηδενισμός από δεξιά και αριστερά είναι η ισχυρή συστημική δύναμη υποταγής στα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας και αιτία της ανθρωπιστικής κρίσης στην πατρίδα μας.
Ο πατριωτισμός απεναντίας είναι η μόνη αντισυστημική δύναμη εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.
Δεν είναι τα μνημόνια η αιτία της οικονομικής και γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα, αλλά η αιτία είναι αυτό που είχε πει το 1806 ο ανώνυμος Έλλην της Ελληνικής Νομαρχίας σε ανύποπτο χρόνο, αλλά παντελώς επίκαιρο: «Το πρώτον θανατηφόρον σύμπτωμα, μιας ελευθέρας πολιτείας, όπου πλησιάζει εις το τέλος της, ήτοι εις τη δουλείαν, από την οποίαν δυσκόλως ημπορεί να ξαναβγή, είναι η διαφθορά των ηθών, αφού ο καιρός και η πολυτέλεια αδυνατήσουν την ενέργειαν των νόμων, τότε αρχίζει το μέγα κτίριον να τρέμη και η πολιτεία βαδίζει προς θάνατον».
Πέντε είναι τα σημεία αναστροφής της καταστροφικής πορείας: Πρώτον, η αναπτέρωση του φρονήματος του Έλληνα, μέσα από την καλλιέργεια της πατριωτικής παιδείας και αγωγής. Δεύτερον, μια επαρκής αποτρεπτική στρατιωτική δύναμη, τρίτον οι συμμαχίες, που εξασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα, με βάση την αμοιβαιότητα και όχι την εξάρτηση και την υποταγή, τέταρτον η ανάσχεση της υπογεννητικότητας με την οικονομική και γενικότερη στήριξη της οικογένειας και τέλος η (αντιπαρασιτική, αντικαταναλωτική) παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σ’ αυτούς τους κρίσιμους τομείς πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα η οποιαδήποτε επένδυση. Προϋπόθεση όλων: Μια πατριωτική κυβέρνηση.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)