Χωρίς μνήμη

Χωρίς μνήμη


Μυθιστόρημα

Πίτερ Κάρεϊ
μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

e-book (ePUB)
Ψυχογιός, 2016
440 σελ.
ISBN 978-618-01-1441-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 13,99

Γνωστός ως ο τελευταίος αριστερός επιζών της Αυστραλίας, ο Φέλιξ Μουρ κατηγορείται και καταδικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά μάλλον είναι η τελευταία, αφού χάνει τη δουλειά του.
Ως από μηχανής θεός εμφανίζεται ένας παλιός φίλος, ο Γούντι Τόουνς, πρώην σύντροφος στους εργατικούς αγώνες και νυν εκατομμυριούχος, και του αναθέτει να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θα μπορούσε να σώσει τη ζωή μιας νεαρής χάκερ που αντιμετωπίζει την έκδοσή της στις ΗΠΑ.
Είναι δυνατόν η Γκάμπι, που κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημα ασφαλείας φυλακών της Αυστραλίας, να γνώριζε ότι θα κήρυσσε κυβερνοπόλεμο στην Αμερική; Θα μπορέσει ο Φέλιξ να την προσεγγίσει και να καταλάβει τις ενέργειές της, δεδομένου ότι πιστεύει πως γεννήθηκε για να γράψει την ιστορία της;
Ο γκριζομάλλης δημοσιογράφος βλέπει τις πολιτικές πεποιθήσεις της Γκάμπι μέσα από τον φακό της ειδικής σχέσης που συνδέει την Αυστραλία με την Αμερική για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Οδηγούμενος από την εμμονή του με το πραξικόπημα του 1975 και τις «μικρές μάχες» που συνέβησαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Φέλιξ θα υποχρεωθεί να κατανοήσει ότι αυτό που ζει είναι η ιστορία της Γκάμπι και όχι η δική του.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Η μνήμη σώζει, "Το Περιοδικό", 20.10.2016
Μαρίνα Τσικλητήρα, Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και οι χάκερ μέσα από την πένα του Πήτερ Κάρεϊ, "Realnews", 3.4.2016
Μικέλα Χαρτουλάρη, Η λύση είναι ο ακτιβισμός, "Εφημερίδα των Συντακτών", 12.2.2016
Τίνα Μανδηλαρά, Μακγιούαν vs Kάρεϊ: Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, "Lifo", 11.2.2016
Αργυρώ Μαντόγλου, Αμαρτίες γονέων και ο «Ιός» της Αμνησίας, "Athens Voice", τχ. 555, 4.2.2016
Διονύσης Μαρίνος, Παλιές πληγές, νέοι λογαριασμοί, "Fractal", Φεβρουάριος 2016