Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φιλοσοφία του δικαίου και της πολιτείας

Φιλοσοφία του δικαίου και της πολιτείας


Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη

Γεώργιος Χ. Κουμάκης

Αγγελάκη Εκδόσεις, 2015
412 σελ.
ISBN 978-618-5164-24-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 18,00

Στο σύγγραµµα αυτό επιχειρείται από τον συγγραφέα, µε σαφή, κατανοητό και εύληπτο τρόπο, διεξοδική και εµπεριστατωµένη ανάλυση του δικαίου και της πολιτείας κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη, κορυφαίους φιλοσόφους της κλασικής αρχαιότητας. Οι αρχές και τα αξιώµατα σχετικά µε τη µορφή και το είδος του πολιτεύµατος, δηλαδή της υγιούς δηµοκρατίας, στην οποία πηγή εξουσίας θα είναι ο κυρίαρχος λαός, καθώς και o ορθός, αποτελεσµατικός και δίκαιος τρόπος διακυβέρνησης µιας χώρας, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες προσανατολισµού της κεντρικής ιδέας του παρόντος πονήµατος. Το πνεύµα και η σηµασία των θεµελιωδών αυτών αρχών επηρέασαν σε µεγάλο βαθµό το παγκόσµιο πνεύµα προς εξηµέρωση και εκπολιτισµό της ανθρωπότητας, εξακολουθούν δε μέχρι σήµερα να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο µιας ευνοµούµενης κι ευτυχισµένης πολιτείας, όπου θα δεσπόζει η πραότητα, η σωφροσύνη και η φρόνηση.

Πρόκειται για τις θεµελιώδεις αρχές και αξιώµατα της κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, που αποτελούν την κρηπίδα και το εφαλτήριο για τη σύσταση µιαςήµερης κοινωνίας, όπου θα επικρατούν οι βασικές προϋποθέσεις ενός υγιούς δηµοκρατικούπολιτεύµατος, στο οποίο δε θα υπάρχει η "του πρώτου ανδρός αρχή", µε αυθαιρεσία, αδικία, διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισµούς, αλλά θα κυριαρχεί η ισονοµία, η δικαιοσύνη και προπάντων ο σεβασµός της προσωπικότητας και η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που αποτελούν την κορωνίδα και το επιστέγασµα της αξίας του ανθρώπου, ώστε να συντελεστεί ένα στέρεο βάθρο του παγκόσµιου πολιτισµού προς βελτίωση του ανθρώπινου γένους. Πρωταρχικό δε ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή προς προώθηση και εδραίωση του ανθρωποκεντρισµού, παίζει η ορθή και πλήρης παιδεία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)