Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Νοητική υστέρηση

Νοητική υστέρηση


Μια συστημική προσέγγιση

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Νικόλαος Παρίτσης

Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2016
222 σελ.
ISBN 978-960-452-205-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 26,00

Στο βιβλίο επιχειρείται για πρώτη φορά -και επιτυγχάνεται με αξιοσημείωτη μεθοδικότητα- η συλλογή εργασιών σχετικών με την εφαρμογή των συστημικών ιδεών σε ασθενείς που έχουν νοητική υστέρηση. Πρόκειται για μια ετερόκλητη ομάδα ασθενών η οποία δεν είχε συγκεντρώσει πάνω της το ενδιαφέρον ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με τρόπο συστηματικό. Επίσης φαίνεται ότι η συστημική οπτική, με την περισσότερο ολιστική προσέγγιση που τη χαρακτηρίζει και τον πραγματιστικό της χαρακτήρα, μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με νοητική υστέρηση.

Οι συγγραφείς ανασκοπούν με λεπτομέρεια τις συστημικές ιδέες και αρχές που εφαρμόζονται στους εν λόγω ασθενείς, καθώς και τις περισσότερο εξατομικευμένες χρήσεις τους ανάλογα με την περίσταση. Αναδεικνύουν μ’ αυτόν τον τρόπο τόσο την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι θεραπευτές, όσο και την ελαστικότητα και ευελιξία που πρέπει να διαθέτουν ώστε να προσεγγίζουν περισσότερο αποτελεσματικά τους ασθενείς τους.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε ψυχολόγους, ιατρούς και ψυχοθεραπευτές που επιθυμούν να γνωρίσουν εν πολλοίς άγνωστες χρήσεις της συστημικής θεραπείας, όσο και σε οικογένειες που περιλαμβάνουν άτομο με νοητική υστέρηση, οι οποίες μπορούν να αναζητήσουν τη συνδρομή των νέων αυτών προσεγγίσεων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)