Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Χρονιές άγιες και άγριες

Χρονιές άγιες και άγριες


Τα πρώτα πεζά

Νίκος Μπακόλας
επιμέλεια σειράς: Έλενα Χουζούρη

Ελληνικά Γράμματα, 1999
131 σελ.
ISBN 960-344-863-Χ, ISBN-13 978-960-344-863-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 6,02

"Τα πεζά που περιλαμβάνονται σ' αυτό το βιβλίο έχουν γραφτεί στα νιάτα μου, κάπου γύρω στο 1953 ως το 1959, κι έχουν όλη την αφέλεια των πρωτόλειων. Τα πιο πολλά από αυτά υποβλήθηκαν τότε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα που υπέβαλα δεν πήραν καμιάν απολύτως διάκριση. Αργότερα, όταν το 1955 βγάλαμε τα "Φοιτητικά Γράμματα", ένα αξιόλογο φοιτητικό περιοδικό της εποχής, δημοσίευσα τα περισσότερα από τα διηγήματα εκεί, σε μια σειρά τευχών. Ένα ("Τα χρυσόψαρα") δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παμφοιτητική", την ίδια εποχή, ενώ ένα άλλο ("Ο κόκκινος φάκελος") δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, γιατί, στο μεταξύ, το διασκεύασα σε θεατρικό έργο που βραβεύτηκε στο διαγωνισμό του Δήμου, μιαν επόμενη χρονιά.
[...]
Να διευκρινίσω πως τα κείμενα αυτής της έκδοσης δεν δίνονται με τη σειρά που γράφτηκαν, αλλά με μια λογική που ακολουθεί χρονικά τα γεγονότα που περιγράφονται. Το πρώτο κείμενο επισημαίνει την οπισθοχώρηση του στρατού μας από το μέτωπο στην Αλβανία, τα τελευταία προσπαθούν να ζωντανέψουν μετεμφυλιακές καταστάσεις."

Νίκος Μπακόλας, 1999

Περιλαμβάνονται τα διηγήματα: "Φιλοξενία", "Το πεύκο", "Τα χρυσόψαρα", "Ο φίλος μου ο Έλληνας", "Η τελευταία", "Ο κόκκινος φάκελος", "Οι καταδικασμένοι", "Πέντε ψάρια και δύο καρβέλια".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)