Βιβλίο
Του έρωτα τσιγάρο

Στιχουργός: Κώστας Ιερομνήμων
Στιχουργός: Ευδοκία Κυριαζή
Σύνθεση: Χρήστος Γιαννόπουλος
Αθήνα
Φίλντισι
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 40
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5101-28-2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-07-2016)
Περίληψη:

14 τραγούδια της παρέας σε στίχους του Κώστα Ιερομνήμων και της Ευδοκίας Κυριαζή με μουσική του Χρήστου Γιαννόπουλου.

Η κεντρική ιδέα, όπως την παρουσιάζει στο προλογικό του σημείωμα ο Χρήστος Γιαννόπουλος, είναι: "Όλοι εμείς οι λάτρεις του τσιγάρου αισθανόμαστε τόσο κυνηγημένοι στις μέρες μας. Το κάπνισμα έχει δαιμονοποιηθεί λες και είναι εγκληματική πράξη. Βλέπω φίλους που βγαίνουν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν ή δεν καπνίζουν στο αυτοκίνητο και άλλα τέτοια απίστευτα. Αμερικανιές πέρα για πέρα όλες αυτές οι υστερίες κατά του καπνίσματος.
Όλο αυτό το κυνηγητό, οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα των ημερών μας παραπέμπουν στη δεκαετία του '30 που οι χωροφύλακες του Μεταξά κυνηγούσαν στους τεκέδες όσους κρατούσαν μπουζούκι ή μπαγλαμά. Τότε, στο τέλος την πλήρωσε το ρεμπέτικο..."

Παλιές διαφημίσεις τσιγάρων, οι οποίες επισήμαιναν την ευχαρίστηση του καπνίσματος, και σχετικά με το θέμα αποφθέγματα, συμπληρώνουν την έκδοση.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Λάμπρος Καρελάς, Παντελής Αμπατζής, Θαν. Κομνηνός, Δήμητρα Κωστάκη, Ράνια Τέκου, Παύλος Ζησάκος, Δημ. Γιακιόπουλος, Νίκος Μπλιός, Χάρης Άνθης, και ο Χρ. Γιαννόπουλος.