α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Περί αναβίωσης

Περί αναβίωσης


Από τους αρχαίους μύθους στους μύθους της θεατρικής ιστορίας

Άννα Ν. Μαυρολέων

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2016
564 σελ.
ISBN 978-960-08-0696-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 22,00

Το αρχαίο ελληνικό δράμα ασκεί μια γοητεία στο σύγχρονο θέατρο, το οποίο, παρά την αποδόμηση των θεατρικών κωδίκων και τους σκηνικούς πειραματισμούς που επιχειρεί, εντάσσει τα αρχαία κείμενα σε ό,τι "καινούργιο" απασχολεί καλλιτέχνες και θεατές. Στον 21ο αιώνα, ο εκσυγχρονισμός των παραστάσεων, πέρα από το ότι υπερτονίζει την διαχρονικότητα των κειμένων, αποδεικνύει την δυναμική του θεατρικού κώδικα που αυτά φέρουν στη δομή τους. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της παρούσας μελέτης εστιάζεται στην καταγραφή παραστάσεων (από τον 19ο αιώνα έως το 2014) σε διάλογο με την έρευνα κοινού που επιδιώκει να περιγράψει το "προφίλ" των θεατών και την επιρροή που ασκούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος στη θεατρική παιδεία τους. Επιπλέον επιχειρεί να αναδείξει τον δίαυλο επικοινωνίας του θεατρικού κειμένου με το κοινωνικό γίγνεσθαι, έτσι όπως διαμορφώνεται από την πολιτική και κοινωνική ιστορία. Από τον 19ο στον 20ό και 21ο αιώνα, η αναβίωση του αρχαίου δράματος αφορά ένα ευρύ θεατρολογικό φάσμα, το οποίο ακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τέχνης του θεάτρου και παρουσιάζει πολυεπίπεδους προβληματισμούς εναρμονισμένους με τις κυρίαρχες τάσεις.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)