Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φύλο και αυτοκρατορία

Φύλο και αυτοκρατορίαεπιμέλεια: Philippa Levine, Άννα Καρακατσούλη

Πεδίο, 2016
400 σελ.
ISBN 978-960-546-776-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 24,90

Τα τελευταία τριάντα με σαράντα χρόνια, η στροφή σε θέματα φύλου και έμφυλου ρόλου έχει μεταμορφώσει την ιστορική επιστήμη, όχι μόνο προσθέτοντας τις γυναίκες σε μία ούτως ή άλλως πλούσια ιστορική θεματολογία, αλλά προτείνοντας, επίσης, νέους συναρπαστικούς τρόπους προβληματισμού στο πεδίο. Αυτό το νέο ενδιαφέρον για το πώς είχαν ανατεθεί οι κοινωνικοί και έμφυλοι ρόλοι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, το οποίο αναπτύχθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου, είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη συγγραφή της ιστορίας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Οι νέες εργασίες δεν έστρεψαν απλώς την προσοχή τους στον ρόλο των γυναικών εντός της Αυτοκρατορίας, αλλά διερεύνησαν ιδιαίτερα γιατί η Βρετανική Αυτοκρατορία υπήρξε για τόσο καιρό ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει πρωτότυπες συμβολές στη μελέτη του φύλου σε σχέση με τη συγκρότηση και τη λειτουργία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε τομείς όπως η πολιτική, η ιατρική, η σεξουαλικότητα, η παιδική ηλικία, η θρησκεία, η μετανάστευση κ.ά. Εξετάζει με ρηξικέλευθο τρόπο τους λόγους για τους οποίους το ανδρικό στοιχείο υπήρξε κυρίαρχο στην Αυτοκρατορία, αλλά και πώς η ανδρική υπεροχή καθόριζε την αυτοκρατορική πολιτική. Διαβάζοντας για τις εμπειρίες τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, και διερευνώντας πώς οι διαφορετικοί ρόλοι που αποδίδονται στους άνδρες και τις γυναίκες επηρέασαν την πορεία της αυτοκρατορικής ιστορίας για περίπου τρεις αιώνες, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μια ευρύτερη αντίληψη της σπουδαιότητας του φύλου σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)