Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η περίοδος του σαραντισμού (λοχείας)

Η περίοδος του σαραντισμού (λοχείας)


Ιατρική, κοινωνιολογική και θεολογική προσέγγιση

Χριστίνα Λαζαρίδου

Ostracon Publishing p.c., 2015
260 σελ.
ISBN 978-618-5146-42-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Το παρόν εγχείρημα φιλοδοξεί να ερευνήσει την περίοδο που ακολουθεί την έλευση ενός νέου ανθρώπου στον κόσμο. Η πρώτη περίοδος της ζωής ενός παιδιού είναι σημαντική τόσο για το ίδιο όσο και για τη μητέρα που το έφερε στον κόσμο, το λοιπό οικογενειακό περιβάλλον και τον κοινωνικό περίγυρο. Οι συγκλονιστικές ανακατατάξεις σε επίπεδο βιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό στο διάστημα της εγκυμοσύνης, τη διαδικασία του τοκετού και την περίοδο της λοχείας της γυναίκας, όπως και η αντιμετώπισή τους, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ομαλή αποκατάσταση της φυσιολογικότητας και καθημερινότητας της ίδιας και της οικογένειάς της. Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονείται και η θρησκευτική διάσταση του γεγονότος της γέννησης και η πνευματική προετοιμασία για την υποδοχή του παιδιού στους κόλπους της Εκκλησίας, εφ’ όσον βέβαια υπάρχει η ανάλογη βούληση από την οικογένειά του. Προκύπτει, συνεπώς, ότι το ζήτημα είναι πολυσήμαντο και με διαφορετικές συνιστώσες. Τι θα έλεγε ένας ιατρός σε μια λεχώνα, πώς συμπεριφέρεται το κοινωνικό περιβάλλον στη νέα μητέρα, ποιος είναι ο τρόπος που η Εκκλησία χαιρετίζει την είσοδο ενός τέκνου του Θεού στον κόσμο. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η περίοδος της λοχείας, η οποία γενικά δεν έχει τύχει της ανάλογης με τη σπουδαιότητά της προσοχής και ενδιαφέροντος, αποτελεί τις πρώτες ημέρες της ζωής κάθε ανθρώπου. Ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα ξεκινήσει,
αναπόφευκτα σημαδεύει τον υπόλοιπο βίο του. Συνιστά, λοιπόν, απαραίτητη τη μελέτη των αναγκών -οργανικών, ψυχολογικών, κοινωνικών, πνευματικών- της λεχώνας και του παιδιού, ώστε να εξασφαλιστεί το καλωσόρισμα στον κόσμο, την κοινωνία των ανθρώπων και την οικογένεια του Θεού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)