Βιβλίο
Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο

Βάσω Σίδη
Θεσσαλονίκη
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 112
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-602-141-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-01-2017)
Περίληψη:

Ο καρκίνος είναι κεραυνός εν αιθρία που ανατρέπει τη ζωή του παιδιού και της οικογένειας. Είναι αλήθεια ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης, οι γονείς αισθάνονται τη ζωή να σταματά στο χείλος μιας αβύσσου. Πρέπει να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το πρόβλημα για να μπορέσουν να εμπιστευτούν τη θεραπευτική ομάδα, γιατί μέσα από τη γνώση, την έντιμη, ειλικρινή ενημέρωση καθώς και την εμπιστοσύνη που θα αναπτυχθεί, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη και να στηρίξουν το παιδί τους. Παρά τις δυσκολίες το παιδί δε σταματά να μεγαλώνει και να εξελίσσεται.
Σήμερα τα 2/3 των ασθενών ιώνται, όμως η ίαση πρέπει να συνοδεύεται από καλή ποιότητα ζωής και κοινωνική επανένταξη.

Το εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει γενικές αρχές για την κατανόηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου. Επίσης θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των γονέων, σε συνδυασμό με ιατρικές πληροφορίες και πρακτικές οδηγίες και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους γονείς να διαχειριστούν τα επώδυνα συναισθήματα, το φόβο, την αγωνία και την ψυχική αναστάτωση, για να αντιμετωπίσουν την καινούργια επιβεβλημένη από τον καρκίνο καθημερινότητά τους.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει γενικές γνώσεις (διαγνωστική εκτίμηση και θεραπευτική αξιολόγηση) καθώς και τις συνήθεις μορφές του παιδιατρικού καρκίνου, ενώ το δεύτερο μέρος ασχολείται με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του.