Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Νεοελληνικός λόγος Α, Β & Γ λυκείου

Νεοελληνικός λόγος Α, Β & Γ λυκείουΕυφροσύνη Καγιάρα - Περδικάκη

Ζήτη, 2017
464 σελ.
ISBN 978-960-456-478-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 19,08

- Το βιβλίο "Νεοελληνικός Λόγος" περιέχει πολλά σύγχρονα κείμενα, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη γιατί άπτονται της επικαιρότητας, είναι "φρέσκα" και άμεσα προσεγγίσιμα.
- Προτείνει 35 τύπους-ομάδες ασκήσεων με τις απαντήσεις τους, σε σχέση με τους 20 τύπους ασκήσεων που τίθενται συνήθως στις εξετάσεις. Το εύρος τους καλύπτει όχι μόνο τις απαιτήσεις του εξεταστικού συστήματος αλλά και τις αναγκαιότητες της καθημερινής σχολικής πράξης.
- Παρουσιάζει 35 κείμενα παραγωγής λόγου στα οποία γίνεται "προσομοίωση" (με συνεχή και διαρθρωμένο λόγο), που λειτουργεί ως υπόδειγμα για τον μαθητή, 14 μικροκείμενα, αλλά και 35 διαγραμματικώς ανεπτυγμένα θέματα ή έννοιες ως ερέθισμα παραγωγής λόγου.
- Σε κάθε ενότητα ανεπτυγμένων εννοιών-θεμάτων υπάρχει σύντομη εισαγωγή, που επισημαίνει στον μαθητή τα κύρια χαρακτηριστικά της ενότητας ή την αντίστοιχη δομή των παραγόμενων κειμένων.
- "Ομαδοποιεί" με επαγωγικό τρόπο -στο τέλος του βιβλίου- σε 24 "θεματικές ενότητες" τις έννοιες που αναπτύχθηκαν είτε σε αναλυτικά σχεδιαγράμματα είτε σε συνοπτικά ή εκτενή κείμενα.
- Παρέχει πρόσβαση σε διαδικτυακό ψηφιακό αρχείο, το οποίο ενημερώνεται με τις απαντήσεις των θεμάτων παραγωγής λόγου των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
- Το βιβλίο είναι εύχρηστο, περιεκτικό, ελκυστικό και γίνεται "οικείο" στους μαθητές, αφού το χρησιμοποιούν και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)