Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αρχιτεκτονική

Αρχιτεκτονική


Μορφή, χώρος και διάταξη

Francis D. K. Ching
μετάφραση: Παρασκευή Παπαδοπούλου

Utopia, 2017
476 σελ.
ISBN 978-618-5173-15-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 50,00

Για περισσότερα από σαράντα έτη, η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" αποτελεί την κλασική εισαγωγή στο βασικό λεξιλόγιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Η αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη 4η αμερικανική-1η ελληνική έκδοση παρακολουθεί τις νέες τάσεις και εξελίξεις και παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία του χώρου και της μορφής. Είναι σχεδιασμένη για να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη προκειμένου να προάγει μία βαθύτερη κατανόηση της αρχιτεκτονικής. Η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" βοηθά τους φοιτητές και τους επαγγελματίες να εμβαθύνουν στις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδίου εξετάζοντας πώς ο χώρος και η μορφή διατάσσονται στο περιβάλλον.

Η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" προσφέρεται μέσα από αυτήν την έκδοση για μια νέα ανάγνωση. Την ανάγνωση ενός κόσμου που γεννιέται και υπάρχει μέσα από την κίνηση. Η γραμμή γεννιέται από την κίνηση του σημείου. Το επίπεδο από την κίνηση της γραμμής. Ο όγκος από την κίνηση της επιφάνειας. Η κίνηση αποκτά δημιουργικές διαστάσεις. Η μορφή δεν συντίθεται τώρα, δεν συντάσσεται, αλλά γεννιέται. Είναι το αποτέλεσμα κίνησης όπως η ίδια η ζωή και ο κόσμος στο οποίο αυτή αναπτύσσεται. Η κίνηση αυτή μπορεί να προσομοιωθεί μέσα από τη μηχανική και ψηφιακή διαμεσολάβηση την οποία άμεσα και έμμεσα αποδέχεται ο συγγραφέας σε κάποια από τα νέα του σχέδια. Ωστόσο ο κύριος όγκος της δουλειάς του ακολουθεί την ταχύτητα του χεριού που επιτρέπει δίνοντας χρόνο στο μάτι να δει, στα μυαλό να σκεφτεί και στο χέρι να επιλέξει. Και αυτό μοιάζει να έχει μια ανυπολόγιστη αξία για την οποία τα σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλονται φαίνεται να αρχίζουν να ευαισθητοποιούνται.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)